To je to što me zanima!

Amerikanka u šoku nakon što je izgubila od Vekić: 'Jedino se u tenisu događaju ovakve stvari'

U tenisu bi trebali imati nešto poput VAR sustava jer su poeni velika stvar. Obično se poslije ispričaju, ali frustrirajuće je jer isprika ne pomaže nakon što meč završi, izjavila je Coco Gauff
Vidi originalni članak

Donna Vekić (28) u osmini finala Olimpijskih igara pobijedila je drugu tenisačicu svijeta Coco Gauff (20) 7-6, 6-2. Pobjedu hrvatske tenisačice nažalost je zasjenio ispad Amerikanke koji je imala u drugom setu. Pri rezultatu od 30-40 za Vekić i 4-2 u gemovima, Hrvatica je udarila lopticu, a glavni je sudac označio 'out'. Međutim, u priču se onda uključio linijski sudac, koji je ispravio tu odluku i potvrdio kako je Vekić ipak pogodila teren.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Amerikanka je zatim eruptirala. Obrušila se na glavnog suca kroz suze vičući "Ovo nije pošteno, prevarena sam! Zašto se ovo uvijek događa meni?!". Žalopojke joj nisu pomogle i sudac je ostao pri svojoj odluci. No svoju tiradu o nepravdi nastavila je poslije poraza.

- U tenisu bi trebali imati nešto poput VAR sustava jer su poeni velika stvar. Obično se poslije ispričaju, ali frustrirajuće je jer isprika ne pomaže nakon što meč završi - izjavila je Gauff.

Nije ovo prvi put da se Amerikanka našla u ovakvoj situaciji. Na French Openu, Gauff je istaknula svoju frustraciju oko izostanka video provjere u tenisu. Nakon poraza od Ige Swiatek (23) u polufinalu, istaknula je da ju je poraza stajala sudačka odluka.

- Tenis je jedini sport u kojem ne samo da nemamo VAR-a, nego i odluke donosi samo jedna osoba. U ostalim sportovima obično ima više sudaca koji donose odluke.

U konačnici, Gauff je odala priznanje Donni rekavši kako se kontroverzna odluka dogodila kada je već bila u debelom zaostatku.

- Ne želim samo sjediti ovdje i pričati o tome kako je jedan gem odlučivao o meču jer sam već bila u gubitničkoj poziciji - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • the.king 31.07.2024.

    imala si u sljedecem gamu 0:40 pa nisi iskoristila povratak

  • The Oz 31.07.2024.

    U pravu je sto se VAR-a tice. U ovakvim situacijama gdje je linijski sudac ocito pogrijesio mogli bi ponovit snimku da se tocno utvrdi kad je kontakt bio i da li je utjecao na poen. Prema sadasnjim pravilima glavni sudac mora odmah donijeti odluku i nema poslije provjere ili promjene odluke. Samo u ovom slucaju ne bi joj puno pomoglo jer mislim da je odluka suca ispravna. Linijski nije vikao zvao aut prije kotakta. U najboljem slucaju za vrijeme, mozda i mrvicu nakon sto je udarila. Po polozaju tijela mislim da bi svejedno promasila, i iako nijedna odluka ovdje nije fer, mislim da je "manje krivo" da se prizna poen za Donu.Svejedno, da koriste replay, mogli bi joj odmah pokazat i izbjeci svu ovu dramu.

  • Mr. Pickles 31.07.2024.

    A dobro, malo je pretjerala, nije agresivka kao Serena 😝

Komentiraj...
Vidi sve komentare