To je to što me zanima!

Amerikanci kaznili oslabljenu Hrvatsku: Prvi poraz na SP-u

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti u desetkovanom je sastavu izgubila drugu utakmicu na SP-u u Heraklionu od selekcije SAD-a 103-81
Vidi originalni članak

Bez Dragana Bendera , kojemu je savez uskratio nastup na SP-u zbog nošenja nedozvoljene marke tenisica , te Ivana Karačića , koji je ozlijedio koljeno u subotnjoj pobjedi protiv Egipta , Hrvatska nije mogla parirati reprezentaciji SAD-a u drugom kolu skupine A Svjetskog prvenstva do 19 godina starosti što se održava u Heraklionu na Kreti (Grčka).

Ponajviše zahvaljujući uraganskom prvom poluvremenu, Amerikanci su slavili 103-81 i osvojili prvo mjesto u skupini.

Izabranici Ante Nazora držali su priključak tek prve tri-četiri minute, nakon čega je SAD odjurio na dvoznamenkastu razliku, a na ulasku u drugu dionicu imao je prednost od devet poena razlike. Još su dominantniji mladi Amerikanci bili u drugoj četvrtini koju su dobili s deset koševa razlike za "plus 19" na poluvremenu (58-39).

Bilo je jasno da Hrvati ne mogu držati korak s fizički vrlo moćnim i preciznim protivnicima. Kad je utakmica ušla u mirnije vode, Hrvatska je zaigrala bolje i u trećoj četvrtini zabila je 24 poena, a isto toliko i primila. U završnoj četvrtini obje su ekipe usporile tempo za konačnih 103-81.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Ante Toni Žižić i Marko Arapović s po 16 koševa. Amerikance je predvodio Jayson Tatum s 22 poena.

Posljednju utakmicu u skupini, koja će vrlo vjerojatno odlučivati o drugom mjestu, Hrvatska igra protiv Irana u utorak u 15 sati. Sve reprezentacije izborit će plasman u osminu finala koja počinje u srijedu, a Hrvatskoj će prvi protivnici u tom dijelu natjecanja najvjerojatnije biti Španjolci ili Kinezi . U skupini B još su Turci i Argentinci.

Prijenose svih utakmica možete pratiti na službenom kanalu Fibe na YouTubeu .

Idi na 24sata

Komentari 18

  • AntiMamic1 28.06.2015.

    zbog tenisica...?????? ovo z ahebancija neka msm ili sta

  • Batina 28.06.2015.

    Raspustit vodstvo saveza,a ada ne može se jer je u šapama političara

  • kmarus 28.06.2015.

    Imamo ih u finalu ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare