To je to što me zanima!

Amerikanac otišao iz Zadra: 'On košta 200.000 €, preskupo...'

Nećemo žuriti s novim pojačanjem, pogotovo na centarskoj poziciji, jer trebamo naći kvalitetnog centra, rekao je Željko Žilavec, direktor Zadra koji je ostao bez sjajnog Onuakua
Vidi originalni članak

Zadržati Cartera i Mavru primaran je cilj, podvukao je novi trener Ivan Perinčić prilikom inauguracije, međutim, jedan je važan član zadarske šampionske momčadi raširio krila i odletio s Višnjika. Chinanu Onuaku, američki centar s NBA iskustvom, očekivano se nije zadržao u dresu Zadra, već je potpisao za izraelski klub Bnei Herzliya, 11. u domaćem prvenstvu...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koliko se god Onuakuu dopao Zadar, navijači i košarkaški štih koji vlada gradom,koji je eruptirao nakon titule prvaka, na Višnjiku ga jednostavno nisu imali čime zadržati. Onuaku se u Zadar, donekle, došao i košarkaški revitalizirati, što je i napravio, pa je cijena dosegla razinu koju novi prvak Hrvatske ne može pratiti.

- To je igrač koji je dao veliki doprinos u osvajanja trofeja u klubu, potvrdio je svoju vrijednost i kvalitetu. Mi njegovu cijenu na tržištu nismo mogli pratiti, radi se o 200 tisuća eura po sezoni, ako ne i više, želimo mu svu sreću, a mi se okrećemo dalje u potragu za novim igračima. Nećemo žuriti s novim pojačanjem, pogotovo na centarskoj poziciji, jer trebamo naći kvalitetnog centra - rekao je direktor Željko Žilavec, prenosi Antena Zadar.

Onuaku je ABA ligu završio s prosjekom od 12,2 koša i 6,5 skokova, a u veljači je bio i MVP...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gocgrof 33 23.07.2021.

    Definitivno Buljanu moraju dati priliku u petorci. Zar ništa nisu naučili iz primjera Mege koja forsira mlade i ima odlične rezultate!

  • Blaž Bahat 22.07.2021.

    U zadnje vrijeme stalno krivo pamtim imena igrača i trenera, ali na svu sreću tu su 24 sata pa me podsjete kak se ko zove. Recimo dal bi glavu na panj da je trener Zadra Ivan Perinčić, ali je ipak Josip u pitanju.

  • RedDoor 22.07.2021.

    Kad već se ne može boriti za titulu u Aba ligi, onda konačno počnite mlade gurati (Buljan, Perasović, Gnjidić...), a ne se čuditi što idu u Crnu Goru igrati, pa da bar razvijemo 2, 3 igrača.

Komentiraj...
Vidi sve komentare