To je to što me zanima!

Alves ima najnižu moguću plaću u La Ligi, ali daleko je od 1 eura

Xavi Hernández u Barceloni zarađuje gotovo dvostruko manje nego što je imao Ronald Koeman, i to nakon smanjenja ugovora. A iskusni Brazilac mjesečno će zarađivati poprilično malu svotu za tako velik klub
Vidi originalni članak

Vrhunski su nogometaši jako dobro plaćeni. Leo Messi u PSG-u zarađuje 30 milijuna eura godišnje. Cristiano Ronaldo u Manchester Unitedu oko 23 milijuna eura. Dinamovac Dominik Livaković i hajdukovac Marko Livaja, primjerice, imaju oko 600.000 eura godišnjih primanja.

Dani Alves (38) vratio se u Barcelonu nakon pet godina potpisavši prošli tjedan ugovor do kraja sezone, a pravo nastupa imat će tek od Nove godine zbog pravila o registraciji u španjolskom nogometu.

POGLEDAJTE VIDEO: Camp Nou u Barceloni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ista pravila u La Ligi nalažu i minimalne plaće za igrača pa tako tvrdnja da će Alves zarađivati svega jedan euro tjedno, o čemu je pisao katalonski Sport, ipak nije točna.

Dani će, piše La Vanguardia, imati plaću od 155.000 eura godišnje. Prevedeno, za pola godine dobit će 77.500 eura, a mjesečno oko 12.900 eura ili nešto manje od 100.000 kuna.

- Čast je i zadovoljstvo vratiti se ovdje i biti opet s vama. Došao sam učiti, došao sam u novi svijet. Znam što ovaj klub i ovaj dres predstavljaju. Bio sam u mnogim zemljama, a ovo je najbolje mjesto da učinite velike stvari, da živite - rekao je Alves na predstavljanju.

Alves je pod svaku cijenu htio aktivirati karijeru nakon što je ljetos osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama pa napustio Sao Paulo zbog - neplaćenih računa. A onda došao u Barcelonu, koja ima ogromnih problema s plaćama.

Štoviše, Katalonci u siječnju ne mogu ponuditi nikakvu plaću novim igračima ne uspiju li prodati neke od njih.

Ni blizu Koemanu!?

Xavi je s novom trenerskom ekipom na Camp Nouu dobio ugovor na 3,9 milijuna eura godišnje, što je gotovo upola manje nego što je imao Ronald Koeman, i to nakon smanjenja plaće (7,5 milijuna). Za usporedbu, Julian Nagelsmann u Bayernu zarađuje 20 milijuna eura godišnje, kao i Carlo Ancelotti u Realu, Max Allegri u Juventusu i Mauricio Pochettino u PSG-u.

Diego Simeone u Atléticu je rekorder s plaćom od 40 milijuna eura bruto (oko 22 neto). I Pep Guardiola u Manchester Cityju prema posljednjem ugovoru zarađuje 22 milijuna eura godišnje.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 19.11.2021.

    Alves je pa sigurno top 3 u povijesti na svojoj poziciji sta god netko rekao o njemu :)

  • 19.11.2021.

    frajer ima odijelo na japanke 🤦‍♂️

  • 19.11.2021.

    Nece mi nikad jasno bit kako jedan trener vise moze zaraditi nego igraci majko mila🙈🙈🙈

Komentiraj...
Vidi sve komentare