To je to što me zanima!

Aco prozvao suce: Promijenili su kriterij u 2. poluvremenu

Poznajem Acu već 30 godina, ne znam je li ikad poslije poraza rekao da suci nisu krivi, komentirao je izbornik Italije nakon pobjede 67-60 na početku kvalifikacija u Torinu
Vidi originalni članak

Znao sam da će Aco Petrović prozvati suce. Jeste ga ikad čuli da je poslije poraza rekao da je izgubio zbog košarkaških razloga? Uvijek nešto pronađe, to je Aco.

Tako je Ettore Messina, talijanski izbornik, i poslije utakmice dobio duel protiv hrvatskog izbornika. Italija je pobijedila 67-60, dopustivši Hrvatskoj samo 25 poena u drugih 20 minuta igre u Torinu.

- Ako pogledate snimku, vidjet ćete četiri-pet situacija pod njihovim košem u kojima nije suđen faul. Oduzmite još i našu tehničku grešku, to bi bila egal utakmica - govorio je Petrović.

- Suci su potpuno promijenili kriterij u drugom poluvremenu. To je Talijanima više odgovaralo. Mi smo držali ritam utakmice na početku, ali poslije promjene sudačkog kriterija više nismo imali kontrolu - objasnio je hrvatski izbornik uzroke poraza na početku turnira.

Kao i uvijek kad je hrvatska košarka u pitanju, postoje dvije potpuno oprečne slike. Pesimisti će reći da s igrom kao protiv Italije i sa 60 postignutih poena nećemo izboriti ni polufinale turnira u Torinu, kamoli Olimpijske igre. Optimisti, pak, se opet hvataju za slamku.

- Dobro smo igrali, pogotovo u prvom poluvremenu kad smo imali energije. I zadržali smo Italiju, domaćina turnira, na samo 67 poena - rekao je Luka Babić, koji očito spada u drugu skupinu.

No tih pozitivaca sve je manje i s obzirom na liječnički bilten. Kruno Simon zbog ozljede je ostao na klupi u posljednjoj četvrtini, pa iako bi trebao igrati večeras protiv Tunisa (21 sat), s načetim Simonom Rio de Janeiro izgleda kao sanak pusti.

- Ove utakmice su nabijene kao sedma utakmica NBA doigravanja ili finale Eurolige. Nema tu ljepote - poručuje nam Messina da se ne nadamo lepršavoj igri ni protiv Tunisa.

Podsjetila je jučerašnja utakmica na Eurobasket u Sloveniji prije tri godine. No ne zbog rezultata, nego zbog potpunog prebacivanja tereta igre na leđa Bojana Bogdanovića. Babo je zabio 12 u prvoj četvrtini, završio s 26 koševa ukupno, ali i proveo dugih 35 minuta na parketu. Kao i Dario Šarić, koji je imao 11 poena i deset skokova. A do Tunisa imaju manje od 24 sata odmora...

Idi na 24sata

Komentari 18

  • peter72aa 06.07.2016.

    Mislim da je izbornik u pravu i da smo uz korektno sudjenje imali sansu. Druga je stvar sto smo mi tu na pozivnicu i sto je nas rejting takav da FIBA moze s nama sto god hoce ali to je vec druga tema. Italija odavno nije imala bolji roster i "odvratnijeg" izbornika(mislim kosarkaski jer Mesina je jos od vremena CSKA ubica svega lijepog u kosarci)tako da ovaj rezultat moze biti i ohrabrenje.

  • ljudi_budimo_realni 06.07.2016.

    U 2. poluvremenu dijelu?? Wtf?

  • Nicko1 06.07.2016.

    Treba biti velik i u porazu gospodine Aco. Hrvatskoj u košarci fali isto što i Srbiji u nogometu recimo - dobra imena, dobri i grači, ali nema to nešto u repki..

Komentiraj...
Vidi sve komentare