Druženje koje je počelo u ranim popodnevnim satima predstavilo je
mnogobrojnim posjetiteljima najbolje domaće roštilj-majstore, a više od
10.000 Zagrepčana osim otkrivanja kulinarskih tajni amatera i
profesionalaca na Bundeku je moglo uživati i u bogatom osmosatnom
zabavnom programu koji je uključivao nagradne igre za posjetitelje,
nastupe grupa Kumovi i Begini te gala kocert Ivana Zaka.
Dok su se vješte ruke pobjedničkih ekipa polufinalnih natjecanja, “Praščić” iz Ivanić-Grada, “Ine” iz Novog Vinodolskog, “Dice Kalelarge” iz Zadra, “Lud, 2 zbunjena i normalan” iz Osijeka te “Veselih Prigoraca“ iz Zagreba, borile za Zlatni ćevap, posjetitelji su se uz ples i pjesmu do kasnih sati krijepili svježe pripremljenim PIK Vrbovec delicijama s roštilja, Pan pivom, gemištom Jamnice i Vina Belje, Jana vodom i ledenim čajevima. Kisko se pobrinuo da ne nedostaje svježih salata, a Kotanyi začina, dok je Pevec roštilj opremom opremio natjecatelje i veselu ekipu u VIP korneru. Za čistoću roštilja zadužen je bio Permetal, sredstvo broj 1 u Hrvatskoj za čišćenje tvrdokornih i zagorjelih masnoća s pećnica, roštilja i kuhinjskih napa.
Službena vozila natjecanja, Škoda Rapid Spaceback
pobrinula su se da oprema i mnogi gosti stignu bezbrižno i na vrijeme.
Tako roštilj party nisu propustile ni brojne poznate osobe iz javnoga
života poput Renate Sopek, Tine Katanić, Sandre Bagarić i Luke Bulića koji su zajedno s direktoricom marketinga Agrokora, Ivom Balent
svečano razrezali prigodnu tortu.
Zanimljivo je da su posebno dobrog
apetita bile dvije trudnice, modna kreatorica svjetskog glasa Martina Felja koja je izjavila kako joj upravo u blaženom stanju meso posebno prija te pjevačica grupe E.T. Katarina Rautek
koja svoj besprijekoran izgled i liniju u drugoj trudoći može zasigurno
zahvaliti i redovnoj konzumaciji kvalitetnog mesa.
Na Bundek su svoje obitelji povele dizajnerica interijera Mirjana Mikulec i pjevačica Ivana Marić, a veselom društvu nedostajali su samo Nikša Krušelj i Mara Bratoš koji su malo zakasnili stigavši direktno s gostovanja. Poznati glumac nije krio oduševljenje cijelim događanjem koje ga je zahvaljujući pozitivnim vibracijama, opuštenoj atmosferi i bezbrižnom provodu u prirodi podsjetilo na legendarni Woodstock.
Ekipa Damira Folnegovića "Veseli Prigorci" osvojili Zlatni ćevap
Dok su jedni uživali u pikniku života, drugi su davali sve od sebe kako bi impresionirali četveročlani gastro-sud u sastavu: Branko Ognjenović, akademik kulinarstva, doc. dr. Marina Krpan, stručnjakinja za sigurnost i kontrolu hrane s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Damir Fabijanić, glavni urednik časopisa Iće i piće te Mila Batinica urednica web portala Gastro.hr. Za rukom je to na kraju pošlo ekipi Damira Folnegovića
“Veseli Prigorci”, čime je Zlatni ćevap po prvi put od postojanja
natjecanja (2010. godine), ostao u Zagrebu što je posebno razveselilo
autoricu Prvenstva i vlasnicu licence Irenu Jelić koja je
pobjednicima predala ovu jedinstvenu nagradu. Osim Zlatnog ćevapa
prvoplasirani su kući ponijeli i 30 kg Pik Vrbovec mesa, 100 litara Pan
piva, Pevec kamin i ostale brojne nagrade pokrovitelja koje će im dobro
doći u daljnim druženjima uz roštilj. Gorak okus u ustima sigurno nije
ostao ostalim timovima, drugoplasiranima, “Lud, 2 zbunjena i normalan”,
trećeplasiranoj “Ini”, četvrtoplasiranom “Praščiću” i petoplasiranoj
“Kalelargi” jer su također osvojili vrijedne nagrade koje će im
zasigurno biti poticaj u sljedećim borbama za Zlatni ćevap.
Ivan Zak raspjevao tisuće Zagrepčana
Točka na „i“ nezaboravom druženju bio je odličan nastup Ivana Zaka koji je izazvao pravu euforiju među nekoliko tisuća posjetitelja. U trenucima kada je Zak stao na pozornicu sunce još nije do kraja zašlo pa je cijeli Bundek obasjala zlatna svjetlost kao najljepši dar prirode svima koji su bili dio ovog neviđenog spektakla. Bit će ga teško nadmašiti sljedeće godine...
Više o Prvenstvu Hrvatske u roštiljanju pročitajte na linku.