To je to što me zanima!

Slavonci spremaju kulinarski vatromet u osječkoj Tvrđi

4. izdanje popularnog Zlatnog ćevapa ove će godine zbog velikog interesa u kolijevci domaće gastronomije biti održano čak dva puta: u Osijeku 30.5. i Orahovici 21.6.
Vidi originalni članak

Ovu subotu, 30. svibnja, od 10 sati u osječkoj Tvrđi natjecat će se ekipe Ugrij muški Krešmira Pivca iz Višnjevca, Pivo, lege i zabava Darija Bučanovića iz Osijeka, Ekipa za otčepit Marija Lukavskog iz Osijeka, Caffe bar Parenzo Dražena Rebalja iz Osijeka, Valpovački kotlić Željka Turalije iz Valpova i Red Snapper Marija Đanića iz Osijeka, a još šest slavonsko-baranjskih timova svoj ulazak u finale popularnog gastro-natjecanja tražit će u Orhaovici 21. lipnja na jezeru Orah.

U subotu ćemo tako moći vidjeti kako na žaru pripremaju ćevapčiće, ražnjiće, pljeskavice, junetinu i vratinu profesionalci koji roštiljanjem prate svaki nastup hrvatske nogometne reprezentacije (Caffe bar Parenzo), strastveni skupljači začina iz cijelog svijeta (Red Snapper), ali i državni prvak u pripremi fiš paprikaša (Željko Turalija) te osvajači prvog mjesta na Sarmijadi (Pivo, lege i zabava). Atmosferu će dodatno zagrijavati tamburaški sastavi Kas i Zlatni vez te voditeljica Martina Validžić.

Posjetitelji će se moći okušati u različitim igrama poput Jamnica Gajbomjera, Mlinar Tortomlata i PIK pogodi tko sam, saznati sve o pripremi mesa u Gastro akademiji Branka Ognjenovića i za 25 kuna ručati velike Pik Vrbovec ćevapčiće u Mlilnar somunu uz Osječko 1664. Program traje od 10 do 18 sati, a ulaz na ovaj kulinarski vatromet potpuno je besplatan.

Tim koji skupi najviše bodova u Osijeku u velikom će finalu 28. lipnja u Zagrebu ukrstit svoje roštilj-vilice s pobjednicima ostalih regionalnih natjecanja (24.4. Križevci, 26.4. Umag,  1.5. Zagreb, 9.5. Zadar, 24.5. Kastav, 13.6. Knin i 21.6. Orahovica), no samo jedna ekipa osvojit će Zlatni ćevap i trajno se upisati u povijest hrvatske gastronomije.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata, uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr  u kojoj donosimo više informacija.

Idi na 24sata