Na subotnjem jelovniku magazina za uživanje u hrani nudimo gurmanske specijalitete i pregršt ideja za pripremu originalnih deserata. Tema broja je raskošno punjeno povrće koje može poslužiti kao lagana večera, zasitan ručak ili maštovito jelo koje se poslužuje u posebnim prilikama kada poželite fascinirati goste. Od paprika punjenih špinatom, papričica omotanih hrskavom slaninom do tikvica nadjevenih mljevenim mesom i rajčica koje će živopisnim bojama ukrasiti stol.
Donosimo i recepte od krumpira iz svih krajeva svijeta. Pite, zapečeni krupir, slane “puslice” te lonac s piletinom samo su neke varijante ove naizgled jednostavne namirnice. Iskoristite i sezonsko voće. Nešto više pozornosti smo posvetili nektarinama i breskvama kojima najbolje stoji sladoled, šlag ili sočan biskvit. Volite li voćno-biskvitne kombinacije kušajte i tradicionaln kolač bublaninu, oko kojeg se podrijetla Česi i Slovaci ne mogu dogovoriti. U kutku za vinoljupce u ovom broju donosimo priču o najboljim vinima na svijetu. Ove godine je važna titula pripala graševini.
Blogerica Tamara Novaković otkriva tajne za pripremu savršenog tarta, a tu je i priča o kuharu kojem je dobitak na lotu omogućio ostvarenje najvećeg sna – da postane sushi majstor. Nadamo se da će Vas naši recept nadahnuti da nam pošaljete svoja kulinarska remek-djela. Najsretnije čitatelje nagrađujemo!