To je to što me zanima!

Zrće nikad sigurnije: Partijanere će čuvati dronovi zaštitari i nove e-narukvice kojima upravlja AI

Uz pomoć umjetne inteligencije, dronovi i pametne narukvice će zajedno brinuti o sigurnosti gostiju
Vidi originalni članak

Dronovi zaštitari i suvremeni sustav umjetne inteligencije bit će uvedeni ovog ljeta u Noa klubu na poznatoj hrvatskoj party destinaciji Zrće. Detalji će biti predstavljeni na konferenciji 'RoboCamp' koja se održava na otoku Pagu u Noa Beach Clubu.

Josipa Žižić Šaban, voditeljica marketinga Noa Grupe, izjavila je da će uz partnere Shift Houses, DC Tech, FER, FSB i Roboteh, njihov klub predstaviti najnovija sigurnosna dostignuća koja će primjenjivati ovog ljeta.

'Dronovi zaštitari', zajedno s pametnim narukvicama i uz pomoć umjetne inteligencije, bit će zaduženi za osiguranje gostiju u dosad neviđenom sigurnosnom sustavu razvijenom od strane domaćih tehnoloških stručnjaka, čime će se sigurnost na najpoznatijoj party plaži podići na novi nivo.

ZVIJEZDE GLAZBENOG NATJECANJA FOTO Baby Lasagna rasplesao je publiku na Eurosong partyju u Zagrebu: Evo tko je još nastupio

- Naš cilj nije samo unaprijediti sigurnost općenito. Integriranjem pametnih narukvica, bespilotnih letjelica i aplikacija, sve vođeno naprednom umjetnom inteligencijom pod stalnim nadzorom našeg sigurnosno – komunikacijskog tima, postavljamo nove standarde u sektoru sigurnosti - rekla je Žižić Šaban za Novi list.

- U projektu osim Noa Grupe sudjeluju tvrtke koje se bave razvojem tehnologije DCBike Thor, Shift House i Roboteh te zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Ono što će se kod nas na terenu konkretno postići ovim projektom i ulaganjima je tehnološka izvedivost pametne narukvice opremljene sustavom za pozicioniranje i alarmiranje za posjetitelje turističkih kompleksa, kao i mobilne istraživačke robotske platforme za brzu reakciju u sigurnosnim situacijama. Istražit će se primjenjivost različitih robotskih platformi s naglaskom na istraživanje bespilotnih letjelica - kazala je voditeljica marketinga.

UŽIVA NA TAJLANDU Borisu Rogoznici u krilu plesao muškarac: 'E ovako se uživa u Bangkoku i nikako drugačije...'

- Pametna narukvica posjetiteljima, kada osjete nesigurnost, omogućuje alarmiranje centraliziranog sustava za upravljanje fizičkom zaštitom i civilnom sigurnosti, ali i drugih posjetitelja kompleksa koji su u blizini, a mogu prvi reagirati - objasnila je Žižić Šaban.

- Pametna će se narukvica tako, osim toga, moći i povezati s mobilnom aplikacijom koja se upotrebljava kao društvena mreža za civilnu zaštitu posjetitelja našeg turističkog kompleksa - dodala je.

Ovaj projekt će razviti jedinstvenu robotsku platformu koja trenutno ne postoji nigdje drugdje na svijetu. Pratit će je inovativni algoritmi za upravljanje, implementacija umjetne inteligencije i posebni sigurnosni protokoli za rad MIRP-a.

KLUB NA ZRĆU Noa Beach Club s Paga zauzeo je 12. mjesto na ljestvici od Top 100 noćnih klubova na svijetu

 

– Naravno, sve u skladu s važećim regulativama i postojećim sigurnosnim protokolima, a narukvice će nositi samo oni posjetitelji koji to žele, poručila je Žižić Šaban, istaknuvši kako je Noa Grupa ovogodišnju sezonu počela ranije nego ikad.

Noa Beach Club na Pagu otvoren je već u travnju, kada su stigli i prvi gosti, a kraj sezone očekuju krajem rujna. Klub je završio na 12. mjestu renomirane DJ Mag Top 100 ljestvice svjetskih klubova. 

 
Idi na 24sata

Komentari 9

  • ping-pong 09.06.2024.

    Dronovi su postavljeni iz perverznih razloga, snimat ce drogirane i alkoholom izbijene djevojke koje ce iskoristiti jedan ili vise njih. To se na Zrcu stalno desava, mladi se razulare od opijata daleko od roditelja i misle ono sto se desi na Zrcu ostaje na Zrcu.

  • Tomislav-81 09.06.2024.

    I Transformeri😂😂😂

  • COLOR2 09.06.2024.

    opet budu onakve slike, par plaćenih hostesa u prvom kadru, a iza nje 500 tipova koji su pali na foru i stigli tamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare