To je to što me zanima!

Znaš li tko sam? Pobijedila je Davida Bowieja, Natalie Cole, a divila joj se i Joan Collins...

Pjevala je na festivalima u Tokiju, Seulu, Ateni, Caracasu, Antilima, Portoriku, Los Angelesu, New Yorku... i sa svih nastupa donosila je nagrade
Vidi originalni članak

Djetinjstvo je provela u Buzetu, gdje je bila članica i solistica pjevačkog i tamburaškog zbora. Tijekom 1960-ih godina nastupala je na natjecanjima pjevača amatera diljem bivše države, a prvi profesionalni nastup imala je 1967. na otoku Sveta Katarina kod Rovinja. Šira javnost zapazila ju je 1970. kad je na Splitskom festivalu nastupila i pobijedila s pjesmom “Kud plovi ovaj brod” Esada Arnautalića i Arsena Dedića.

Otad do danas Radojka Šverko (75) niže uspjeh za uspjehom. Dvaput je u karijeri pobijedila Davida Bowieja, jedanput u Firenci, drugi put na Malti, a Natalie Cole ostavila je debelo iza sebe na Olimpijadi pjesme u Ateni.

OTAC JE HTIO DA STUDIRA Znaš li tko sam? Zbog Arsenova koncerta dobio je batina koje i dalje pamti, a radio je na carini

- Nisu tad bili velika imena, Bowie je bio na početku karijere, a Natalie je bila neugledna rokerica koja je pljuvala po svemu što je Nat King Cole, njezin tata, ispjevao, da bi u konačnici prvi svjetski uspjeh doživjela upravo snimajući njegove pjesme - rekla je diva rodom iz Pazina.

Njezinim glasom bila je impresionirana i Joan Collins, a veliku ulogu u karijeri naše dive imao je Alfi Kabiljo. Pjevala je na festivalima u Tokiju, Seulu, Ateni, Caracasu, Antilima, Portoriku, Los Angelesu, New Yorku... i sa svih nastupa donosila je nagrade. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare