To je to što me zanima!

Znaš li tko sam? Odrasla je na varivima zbog siromaštva: 'Na stolu smo rijetko imali meso...'

Svako ljeto provela je sa sestrom kod bake u Hlebinama, gdje joj je u sjećanju ostala velika marelica ispred bakine kuće
Vidi originalni članak

Zbog siromaštva meso je bilo na obiteljskom stolu jedanput na tjedan. Odrasla sam na varivima. Kasnije sam 20 godina bila vegetarijanka, i danas rijetko jedem meso, uglavnom u društvu i iz pristojnosti, rekla je svojedobno glazbena diva Josipa Lisac (74) u podcastu Ane Radišić.

Uživala je u specijalitetima koje je pripremala njezina neprežaljena ljubav Karlo Metikoš, s kojim je provela dva desetljeća, a vitku liniju duguje vježbanju i hodanju. Svako ljeto provela je sa sestrom kod bake u Hlebinama, gdje joj je u sjećanju ostala velika marelica ispred bakine kuće.

- Bila je toliko velika da je išla preko cijele kuće. Jedne godine bi imala toliko plodova da je sve visilo do zemlje, a sljedeće godine ništa. Koje razmaženo jedno voće. Ja obožavam marelicu pa sam se pitala 'kako se usuđuje' - prisjetila se glazbenica, koja je nizom koncerata obilježila 50 godina od izlaska kultnog albuma "Dnevnik jedne ljubavi" koji se smatra jednim od najboljih konceptualnih rock ostvarenja i koji je došao na prvo mjesto liste nakon objavljenog reizdanja prošle godine.

Iznenadna smrt supruga Karla Metikoša u prosincu 1991. utjecala je na Josipu kao glazbenicu i ženu. Od 1992. svaku obljetnicu Karlove smrti diva obilježava koncertom njemu u čast. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • veselašljiva 18.06.2024.

    a kad je probala štuku sa šlagom prvi put?

  • 17.06.2024.

    čudom se čudim kako ova individua nije krivično progonjena zbog onog odvratno groznog izvođenja hrvatske himne na inauguraciji Zorana Milanovića?????

  • More.sunce 17.06.2024.

    Cjele generacije su odrasle na varivima tj.najzdravijoj hrani jer smo jeli sa žlicom a ne ovo sad pržena nezdrava hrana!

Komentiraj...
Vidi sve komentare