To je to što me zanima!

Znaš li tko sam? Izbacili su ga iz glazbene škole jer je bio 'lijen i netalentiran', a postao je ikona

Prvi put sam stvarno bio fasciniran zvukom gitare na koncertu grupe Manjifiko u Sarajevu, prisjetio se jednom prilikom glazbenik
Vidi originalni članak

Otac Franjo svirao je violinu i volio alkohol pa ga je supruga Borka napustila. On je otišao živjeti s mlađim sinom Predragom, a Goran Bregović ostaje s majkom u oskudici. Nisu imali ni televizor pa bi išli kod susjeda. Danas jedan od najvećih glazbenika bio je izbačen iz drugog razreda niže muzičke škole, smjer violina. Pričali su mu da je "lijen i netalentiran", ali on je čekao zaljubljenost u drugi instrument.

- Prvi put sam stvarno bio fasciniran zvukom gitare na koncertu grupe Manjifiko u Sarajevu - ispričao je u knjizi "Istina o Bijelom dugmetu".

Upisuje srednju umjetničku školu, ali ga majka ispisuje jer je "puna homoseksualaca" pa ga prebacuje u prometnu, a za kompromis mu daje da pušta dugu kosu. U njoj se nije dugo zadržao jer je slupao školski Mercedes.

JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH ZVIJEZDA Znaš li tko sam? Srednju školu nije ni završila, ali zato Arene diljem regije puni kao od šale

Kao tinejdžer svira u bendovima Beštije i Izohipse, a onda ga Željko Bebek zove u Kodekse. S Bijelim dugmetom je od 1974. do 1988. snimio devet kultnih albuma.

Za suprugu Dženanu Sudžuku vjenčao se 1993. godine u Parizu i zajedno imaju kćeri Emu, Unu i Lulu, dok Bregović iz mladenačke veze ima još kćer Željku.

JEDNA OD NAJLJEPŠIH GLUMICA Znaš li tko sam? Odrasla je uz suca, a glumu nije završila...

- Svakodnevni život im je u rukama majke. Tate služe da kad mama nešto ne dozvoljava, kažeš: 'Naravno da možeš' - rekao je Bregović za Azru.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • i kaj sad 17.09.2024.

    kaj nas briga za cetnika…

  • CaneBrejkers 16.09.2024.

    Najveći! Hvala Gorane na svemu

  • Corona u jeku 👹 16.09.2024.

    Breega i Šeeva 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare