Nakon dugog vremena tanjuri finalista showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' izgledali su kao da su došli iz vrhunskih restorana. Unatoč teškim receptima i namirnicama s kojima dosad nisu imali iskustva, čini se da je ovaj put svih četvero natjecatelja jednostavno uživalo u pripremi i predstavljanju današnjih zadataka – terine i štuke s koprivom.
- Sada bi zbilja bilo odlično vidjeti kadrove njihovih prvih jela, gdje je hrana doslovce ispadala s tanjura i pladnjeva… Te da se napravi usporedba onih jela i današnjih - našalila se Željka u sobi za vijećanje.
Anka je oduševila žiri idejom želea od ribizla koji je ponudila uz terinu, ali su primijetili da joj pašteta nije ispala kompaktna, već se raspadala zbog manjka masnoće. Zlatan je ispekao odličan brioš kao dodatak terini, ali umak od višanja nije se slagao s ponuđenim klicama. Nenad je iznenadio kruhom od bučinog ulja i paštetom u kojoj nije do kraja samljeo jetrica, već su se mogle „osjetiti pod zubom“. Vizualno najljepšu terinu definitivno je ispekla Đurđica, no ispala joj je mrvicu preslana zbog špeka.
Štuka je također bila zanimljiv kreativan zadatak jer su je svi finalisti pripremali na različite načine. Uz štuku pečenu na tavi, neopterećeni Zlatan koristio je čvarke i slaninu te faširance od sira i koprive, što se pokazalo odličnim potezom. I dok je Željka Klemenčić pohvalila polpete ili faširance od koprive, a Marin Medak ideju da se štuka pripremi kao da je morska riba, Tomislav Špiček ostao je i više nego zadovoljan svim Zlatanovim ponuđenim jelima, smatrajući ih dostojnima finala.
Nenad je ponudio marinirani file od štuke s namazom od koprive na heljdinom kruhu kao hladno predjelo, juhu od štuke za toplo predjelo, te kuhanu štuku u umaku od hrena s koprivom i krumpirom kao glavno jelo. Unatoč silnom trudu i dokazivanju, Nenadova gozba nije postigla željeni efekt kod žirija, koji je smatrao da je nešto slično već ponudio i u prijašnjim epizodama.
Anka se zbilja potrudila oko prezentacije svojih jela. Knedlice od štuke s umakom od koprive za predjelo bile su odlična ideja, riblji kotleti s krumpirom i koprivom sočni, no Anka nije bila zadovoljna manjkom zelene boje i okusa koprive kod moussea.
- Bez obzira što se kopriva izgubila u mousseu, ovo je jedan od tvojih najboljih dana kada je u pitanju kreativnost - pohvalio je Tomislav Anku.
Đurđicina ukusna krem-juha od koprive (poznata i kao 'kopriva na mlijeku') i umak od badema i hrena, koji je ponudila uz pečenu štuku, osvojili su žiri. Međutim, prejako pečena štuka i grah-salata im se nisu dopali.