Od više od dvije tisuće prijavljenih, kroz kulinarske audicije stručni žiri u sastavu Željke Klemenčić, Ivana Pažanina i Tomislava Špičeka odabrao je dvadeset kandidata koji su nastavili natjecanje. Od njih dvadeset do finalne epizode stigle su samo tri najspretnije djevojke - Dina, Franka i Ana, koje su dušu i srce ostavile u kuhinji na setu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.
Od tri djevojke pobijedila je Franka Štengl (24), na nju je ponosna Željka Klemenčić koja je sad nakon showa primila kuhaču u ruke i priprema blagdanske delicije za svoju obitelj i najbliže.
- S godinama sam se opametila. Sada mi je najvažnije pravilo kod pripreme božićnog ručka - bez stresa i pretjerivanja. Ne volim kad se hrana baca i nepotrebno gomila, to baš svjesno izbjegavam - otkrila je Željka za RTL.
Za Badnjak će upravo ona pripremati ručak. Obično se kuha bakalar, ali ove godine je došlo do promjene. Naime, njezina obitelj uživat će u hobotnici. Za ručak na Božić, kako kaže, se rotira. Jedne godine kod nje, jedne kod njezine majke, a jedne kod punice, a za ručak se jede patka ili purica s mlincima. Uz to biti će i velik broj slastica.
Željka, objašnjava kako kolače peče nekoliko dana ranije. Uvijek peče biskotije od lješnjaka i tartufe od tamne čokolade.
- Bit će još nekih suhih keksa da s djetetom isprobam sve te kalupiće u obliku svinja, slonova, raketa i zečeva - kaže Željka, koja, kaže, mnogo kolača i dobije.
- Punica peče orehnjaču i makovnjaču. Moja mama peče biskupski kruh. Svi peku još jedno tri vrste suhih kolača, i donesu ono što su poslale susjede, snahe i slična ekipa - izjavila je te dodala da joj to na kraju ipak stvara najčešći blagdanski problem.
- Koliko god se ja trudila minimalizirati, na kraju opet ispadne da smo do Tri kralja zatrpani hranom - zaključuje Klemenčić.
POGLEDAJTE VIDEO: