U ponedjeljak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' kuhalo se po novim pravilima te se ocjenjivao timski rad, a u pripremi morskih jela više su se iskazali Željkini 'kontinentalci'.
POGLEDAJTE VIDEO:
Voditelj Domagoj Jakopović Ribafish na početku je epizode natjecateljima najavio nekoliko važnih promjena koje ih očekuju u ovom tjednu. Najprije je poželio dobrodošlicu Mariji i Dariju koji su se vratili za svoje radne jedinice, a potom je predstavio povratak Mahira Kapetanovića, koji će od sad kuhati u paru s Nebojšom jer je Miroslava odustala od natjecanja. Uz to, kandidatima je predstavio novi izazov – kuhanje u timu.
Naime, svaki je tim morao napraviti jelovnik od šest sljedova, a mentori Željka Klemenčić i Ivan Pažanin otišli su u Spar kako bi napravili izvidnicu namirnica za svoj tim. Potom su se zajedno s timom dogovorili što će kuhati, a onda su podijelili zadatke.
- Zadatak uopće nije jednostavan, imaju sve riblje namirnice, nesvakidašnje, a 90 posto njih su kontinentalci. Sve me je bilo strah kako će se to sve odigrati u 75 minuta - kazala je zabrinuto Željka, a kad su mentori bili zabrinuti, među kandidatima je vladala panika kako će sve stići i što će uopće napraviti s namirnicama koje su dobili.
Dobra vijest za sve je bila što žiri po prvi put neće ocjenjivati jela pojedinog para, nego će nakon kušanja donijeti ocjenu cijelog tima. Hladno predjelo i juhu pripremali su Jazz i Joško te Ivana i Aki.
- Joško i Jazz, vi ste već radili carpaccio i bio je fantastičan, drago mi je da ste odabrali sad grdobinu i pauka, svaka čast, jako je fino. Ivana i Aki, vaše je isto fino i ukusno, školjke su svježe, osjeti se okus mora, ja sam jako zadovoljan - pohvalio je Pažanin hladna predjela, a onda je pred žiri stigla topla juhica.
- Opet imate dva dobro odrađena zadatka. Iako mi je bolja riblja juha od Joška i Jazz. Juha od blitve mi je malo pregorka - kazala je Željka.
Toplo predjelo i salatu pripremali su novi kulinarski partneri Mahir i Nešo te Ljuba i Mirela. Za toplo predjelo oba su para ponudila domaće rezance sa školjkama.
- Cure, vi imate sirove školjke, a ni tjestenina nije jako ukusna. Dečko, vi pak imate bolje školjke, ali tjestenina bez okusa - kazao je Tomislav Špiček koji je za salate imao pak drugačije mišljenje: 'Nešo i Mahir, jako lijepo začinjena salata od lignji i slanutka, jako paše. Mirela i Ljuba, spasio vas je komorač jer nije dovoljno začinjeno.'
Glavno jelo s dva priloga pripremale su Jozefina i Ksenija, koje su ponudile plavu i bijelu ribu na tanjuru, te Danijela i Josip koji su imali gregadu od raže.
- Danijela i Josip, sve riječi pohvale, sve paše kako treba, okusi su dobri. Cure, kod vas mi više paše bijela riba, sve dobro - komentirao je kratko Špiček jer su oba jela bila vrlo ukusna.
-Samo Jozefina i Ksenija mogu izvući ovako kvalitetno glavno jelo u kratko vrijeme, nemam riječi, zaista dame koje su kompletne i kuhaju na visokoj razini - pohvalio je Pažanin svoje natjecateljice.
Kao šećer na kraju, desert su pripremali Ivana i Velimir, koji su se odlučili za jednu indijsku slasticu – pitu od manga, te Marija i Dario koji su ponudili tradicionalni kremasti kolač.
- Čestitke i jednom i drugom paru za lijepo odrađene deserte u ovako kratkom vremenu. Mislila sam da Dario i Marija neće stići napraviti desert i da neće biti dobro, a bilo je dobro. Od Ivane i Velimira je vrlo zanimljiv desert, ali tehnički s malo problema i presladak - kazala je Klemenčić.
Na kraju dana žiri je podijelio ocjene za svaki tim, Željkin je tim dobio ukupno 26 bodova, a Pažaninov 23. No kad su se još tome oduzeli bodovi za nečiste radne jedinice i nadodali bonus bodovi zbog korištenja izazovnih namirnica, Željkin je tim dan završio sa 30 bodova, a Pažaninov sa samo 21 bodom. Tako je tim Željka pokazao da vlada morskim jelima te uzvratio udarac dosad vodećem Pažaninovom timu.