To je to što me zanima!

Zbog ove scene u 'Čistoj ljubavi' Hari Rončević je tužio Novu TV

Dok Sonja pjeva, skriveni Milan zadnji put gleda svoju voljenu obitelj i odlazi… Sonja nailazi na mučan i šokantan prizor - Milan je sebi oduzeo život objesivši se, stoji u sažetku sporne epizode serije
Vidi originalni članak

Glazbenik Hari Rončević (58) tužio je Novu TV zbog povrede autorskih prava i tražio 100 tisuća kuna. Kako piše Jutarnji list, Rončeviću je smetalo što se u 90. epizodi serije 'Čista ljubav' njegova pjesma 'Moj lipi anđele' koristila u kontekstu suicida.

U spomenutoj sceni glumica djevojčici pjeva Rončevićevu pjesmu, a zatim se prikazuje čovjek koji s užem u ruci prilazi drvetu. Iz njegova se ponašanja može protumačiti kako planira suicid.

- Emotivni Milan moli Štefa za malo vremena u svojoj kući i zove Vladu, koji shvaća da s ocem nešto nije u redu. Sonja namjerava pričati s ocem, no Maša ju moli da pjeva za nju na zabavi. Dok Sonja pjeva, skriveni Milan zadnji put gleda svoju voljenu obitelj i odlazi… Sonja odluči naći oca. Odlazi na mjesto gdje je s njim provodila djetinjstvo i tamo nailazi na mučan i šokantan prizor – Milan je sebi oduzeo život objesivši se - stoji u sažetku spomenute epizode.

Trgovački sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio u korist Rončevića i naložio Novoj TV uklanjanje tona njegove pjesme iz 90. epizode koja se u prvotnom obliku više nikad ne smije reprizirati. Osim toga, Nova TV mora mu isplatiti 15.000 kuna za povredu moralnih autorskih prava s kamatama, a Nova TV na vlastitom portalu mora objaviti i presudu.

Serija 'Čista ljubav' emitirala se od rujna 2017. do lipnja 2018. godine. Sud je zaključio da je autorsko djelo djelomično deformirano i izmijenjeno te se koristilo kao podloga scene suicida.

Pored toga, Rončević nigdje nije bio naveden kao autor skladbe koja je korištena na način koji šteti njegovoj časti i ugledu. Glazbenik je slao mailove televizijskog kući, ali oni su ih ignorirali, piše Jutarnji list. 

U sudnici je Hari rekao da je pjesmu Moj lipi anđele 'posvetio supruzi kao nježnu ljubavnu pjesmu koja je trebala predstavljati uporište i nadu u teškim životnim trenucima, a s obzirom na značaj koja ona ima za njega, njezino korištenje nikad ne bi dozvolio u kontekstu samoubojstva'.

'NARUŠILI MI ČAST' Rončević tužio Novu TV i tražio 100.000 kn: Ne možete koristiti tu pjesmu u kontekstu suicida

Nova TV je osporila tužbu i napomenuli su kako je u prvoj sceni bio muzički dio za djevojčicu koja slavi rođendan, dok je druga scena uz samo djelomično iskorišten instrumental kao 'prijelaz' na drugu scenu. Ne smatraju da je skladba preinačena ili nagrđena pa zato ni ne vrijeđa pjevačevu čast i ugled.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU TKO MI BOLJE KUHA?: 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MarjanaKrstavac 10.06.2022.

    joj bože ,cuj zbog scene tužil,uh koliko bi se onda dalo raspravljati po američkim serijama ,cuj nije mu se svidjela scena ,eh pa to je serija filmografija eh iskreno nikad mi ovaj pjevač nije legao ,pun sebe i sad da nema ovog članka jedva se 4osobe našle komentirati e to govori koliko je bitan ,cuj traži da mu se plati ošteta ,a dao na korištenje istoj .

  • Uhljeb_ 09.06.2022.

    Nije mu nitko uzeo bez ugovora pjesmu. On je pjesmu dao dotičnoj agenciji koja se spominje u tekstu, on je njih imenovao kao zastupnike da mogu posredovati između njega i medijske kuće. Ali on je tužio novu TV jer mu se ne sviđa scena u kojoj je korištena pjesma, što je smao po sebi apsurdno.

  • daleko najjaci 09.06.2022.

    Cisti horor. Ok da su posudili pjesmu da je iskoriste u nekoj drugoj normalnoj sceni,al ovo je bas da se zgrozis kao autor pjesme. Vjerujem da ih je tuzio samo zbog toga,a ne zbog otudjenja pjesme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare