To je to što me zanima!

Vjerovala da s tradicijom ne može pogriješiti, ali gosti su rekli: 'To nije svečana večera'

Pravnica Snježana Tončić prva je kuhala, a kandidati su se našli u Zagrebu. Domaćica je pripremila tri klasična zagrebačka jela, no prigovora je bilo već na predjelu
Vidi originalni članak

Ovaj tjedan u 'Večeri za 5 na selu' kuhat će kandidati iz Zagreba i okolice, a prva među njima bila je pravnica Snježana Tončić, kojoj su u goste stigli samostalni umjetnik Renato, umirovljenice Marija i Dubravka te gerontodomaćica Snježana Novak. Snježana je za njih pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Fletni vanjkuši, glavnog jela Agramska kajda i deserta Ficlek cukoreka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Domaćica je pripremila tri klasična zagrebačka jela, no prigovora je bilo već na predjelu. Štrukle su se svima učinile previše jednostavne za predjelo, neke goste razočarao je i zagrebački odrezak za glavno jelo, a najviše im se svidio desert. Ipak, Snježana je dobila dobrih 35 bodova.

Nova ekipa upoznala se u kombiju i krenuli su prema Snježani, koja je bila jako sretna kad je otkrila kako će u ovom tjednu kuhati još jedna Snježana! Domaćica je bila vesela, opuštena i srdačna, što se svidjelo svima.

- A fino nam je ponudila i domaći aperitiv, ja sam uzela medicu, savršeno - komentirala je Snježana Novak. Nakon uspješnog prvog susreta ovotjedne ekipe domaćica je poslužila zapečene štrukle sa sirom.

- To je uobičajeno predjelo, Snježana je željela taj isfurati agramerski stil, no mislila sam da će biti nešto spektakularnije - rekla je Dubravka, ali i naglasila da joj je okus bio dobar. Ostalim kandidatima također se predjelo učinilo malo jednostavno, no za ukus nisu imali zamjerke. Zagrebački odrezak s pireom Snježana je poslužila za glavno jelo, a svi su odmah komentirali kako su očekivali nešto malo drugačije.

- Dodao bih barem par detalja da bude šareniji tanjur - rekao je Renato, kojem se okus svidio.

- Bio mi je mi taman onakav kakav treba biti - fino meso, taman slano, sve se osjetilo mekano… - rekla je Snježana N., a Dubravka dodala:

POBIJEDIO JE ANTE Lucija je u 'Večeri za 5' dobila niske ocjene: 'Nedostajalo je začina, a losos je bio presuh...'

- Bila sam jako gladna i sve sam pojela, ali nije mi to neka svečana večera, to jedem doma za ručak.

Za kraj večere domaćica je poslužila kolač od lješnjaka i oraha nadjeven kremom od čokolade i vrhnja za šlag.

- Volim što se domaća jela, trebamo se malo držati i tradicije. A gdje je čokolada, meni nema boljega, tako da je meni bilo super - rekla je Snježana N. dok je Renatu bilo malo preslatko, ali fino.

- Ne volim jako slatke kolače i bio je baš taman, kolač mi je bio najbolja stavka cijele večere“, rekla je Dubravka, a Marija zaključila:

- Odličan! Pravi naš zagrebački - Poslije darova i pjesme uslijedilo je ocjenjivanje. Od Marije i Snježane N. dobila je po desetku zato što im je sve bilo super, Dubravka je dala osmicu zato što su i predjelo i glavno jelo već dosta puta bili viđeni, a Renato je dao sedmicu jer mu je cijeli meni bio prejednostavan.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dahvaul 18.04.2022.

    Žena napravila pravu tradicionalnu večeru ,baš me zanima od ovih kritičara kaj bi oni šteli kavijar i gušću jetru.Pa nisu ovi kaj kuhaju u Masterchefu.Ona debela sve smazala u tren pa joj je sve jednostavno baš me zanima kaj bu ona komplicirano napravila .A najjači je onaj umjetnik ne znam čega kaj pjeva po svadbama s obzirom na njegovih dvajst kila taj je na travi i kiviju,on bi egzotiku moš misliti.

  • 18.04.2022.

    Ovoj Dubravki ništa nije po šmeku a sve je potamanila prva...Kad se sjetim scene kako jede meso i sad se smijem.

  • Gvozdenka 18.04.2022.

    Cuj strukle nisu dovoljno dobre za predjelo, pa nisu to strukle koje je napravio LEDO....treba znati zamijesiti tijesto za strukle, vjerujem da malo koja zena to zna

Komentiraj...
Vidi sve komentare