Prošli je tjedan u RTL-ov show 'Hell's Kitchen Hrvatska' ušlo četvero novih kandidata, a jedan od njih je i 36-godišnji Viktor koji iza sebe već ima ogromno iskustvo i rad u vrhunskim restoranima diljem svijeta.
Viktor Vercoustre živi u Zagrebu i po zanimanju je kuhar, a zanimljivo je da mu je mama Hrvatica, a otac Francuz. Njegova kulinarska karijera započela je kad je s 15 godina upisao francusku ugostiteljsku školu Le Touquet.
Nakon završetka škole, kao 18-godišnjak radio je kao šegrt u jednom pariškom restoranu s Michelinovom zvjezdicom, no ambicioznom Viktoru ubrzo se javila želja da otputuje u inozemstvo pa je tako kuhao po raznim restoranima u Londonu, ali i u Španjolskoj. I tu nije stao!
- Otputovao sam u Brazil 2014. godine kad je ondje bilo svjetsko nogometno prvenstvo, išao sam malo bodriti Vatrene. Nakon prvenstva sam ostao u Brazilu dvije godine. Radio sam u jednom francuskom restoranu u Rio de Janeiru. Uvijek mi je bila želja u životu da jednog dana dođem živjeti u Hrvatsku - prisjeća se Viktor.
Prije osam godina to je i učinio. Stigao je u Lijepu Našu, a kako ističe ovaj veliki zaljubljenik u more i Dalmaciju, većinom je radio sezone na otocima, a zatim se preselio u Zagreb i nastavio svoju uspješnu karijeru.
U 'Hell's Kitchen Hrvatska' prijavio se na nagovor prijatelja, a u showu bi želio testirati svoje znanje, učiti, upoznati sjajne kandidate i kolege te steći iskustvo koje će mu pomoći u budućnosti.
- Kad radiš vani u restoranu, možda nemaš vremena isprobavati puno toga, a ovdje je prilika učiti od chefa Gretića i svih kandidata. Kuhinja je beskrajna što se tiče kreacije i učenja - dodaje pa nastavlja:
- Ne strahujem od autoriteta chefa Gretića jer sam naviknut na strogoću chefova.
A već prvog dana Viktor je, baš kao i ostali novi kandidati, za chefa pripremao jelo koje ga je trebalo najbolje predstaviti i otvoriti mu vrata showa. Za tu priliku odlučio se za svoje autorsko jelo – sarmicu od kelja punjenu guščjom jetrom i šampinjonima, pileći jus aromatiziran rasolom i prošekom, uz dodatak čipsa od kelja i salate od maslačka.
Chef Gretić bio je impresioniran već samim opisom, a nakon kušanja kratko je rekao:
- Wow! Kapa dolje! Prezentacija prekrasna, super!
- Srce mi je lupalo, cilj je ispunjen - Viktor je bio i više nego zadovoljan pohvalama, a zatim je odmah zaradio i plavu manduru.
- Ovo mu je novi miljenik! - komentirali su timovi koji su sve promatrali na ekranu u kući, a iako su ga plavci srdačno dočekali, nervoza zbog novog člana počela je već tijekom prvog zadatka.
Naime, Viktor se vrlo brzo nametnuo i plavcima servirao svoje ideje i savjete, no Mauro je zaključio kako to neće trpjeti:
- Samo tren, polako, ja tu vodim glavnu riječ! Jedan glas, onda neka bude moj.
- Ako vidim nešto gdje bih mogao dati savjet ili ideju, neću šutjeti - dao je odmah do znanja Viktor.
Komentari iza njegovih leđa nastavili su se i u kući. Lucija je tako komentirala kako se Viktor od njih odvaja i već ima planove u glavi, a Mauro je i dalje pokušavao zadržati svoje liderstvo, a i na prošloj je večeri pratio svaki njegov korak i kritizirao Viktorovu pripremu mesa.
Nakon još jednog fijaska plavaca na večeri, prvoj Viktorovoj, chef Gretić upitao ga je kako je prihvaćen:
- Možemo bolje... Potrebno je komunicirati smireno jer ovako nećemo nikamo... Mislim da bi dobro došla timu jedna pobjeda koja bi podigla atmosferu i samopouzdanje. Tek je počela avantura za mene, bit će još puno stvari, gore-dolje, emocija, vidjet ćemo - kazao je.
Viktor ističe kako se smatra jako kompetitivnom osobom te voli pobjeđivati, a stresne situacije mogu mu biti okidač da pokaže još više od sebe. Smatra kako bi upravo brojna putovanja i školovanje u Francuskoj mogli biti njegova najveća prednost u showu. Iz takta ga najviše može izbaciti kad jela koja se poslužuju gostu nisu ''na nivou'' te loša atmosfera među kuharima.