Nove epizode kultne 'Večere za 5' stižu od ponedjeljka, 5. veljače. Svakim radnim danom od 17.45 sati gledatelje očekuje nova porcija domaćih obroka i zanimljivih kulinarskih trikova uz lepezu raskošnih karaktera iz svih dijelova Hrvatske. Novi nastavci kreću iz Gorskog kotara!
Domaći kulinarski show gledatelje u prvom tjednu prikazivanja novih epizoda 17. sezone vodi u Gorski kotar.
Tjedan će otvoriti Dora Andlar (37) iz Delnica. Ekonomistica po struci radi kao odgajateljica, a u 'Večeru za 5' prijavila se zbog zabave i novog iskustva. Opuštena je, spontana i obožava se družiti s bliskim ljudima. Najčešće kuha jednostavna i praktična jela, a posebno voli jesti ribu. Prije desetak godina već je sudjelovala u 'Večeri za 5', a sjajno iskustvo motiviralo ju je da se prijavi ponovno.
Nakon Dore, drugog dana će kuhati Tamara Tomić (36) iz Fužina. Veterinarska tehničarka vlasnica je salona za pse, volontira u skloništima za životinje i jogom na svili. Obožava spravljati i isprobavati nova jela, a voli jesti sve - od mesa do ribe.
Alma Zustović (38) iz Skrada po zanimanju je mesarka, a u 'Večeru za 5' prijavila se zbog dobre zabave. Voli se šaliti te obožava druženja, a za svoje prijatelje najčešće kuha piletinu i tjesteninu.
Ekonomistica Tatjana Boljunčić (61) iz Lučice u 'Večeru za 5' se prijavila zbog novog iskustva. Za sebe će reći da je društvena, vesela i marljiva te da najviše voli istarsku kuhinju. Od nje se stoga može očekivati mješavina istarskog i goranskog jelovnika.
Umirovljenica Ljubica Zima (78) iz Fužina u 'Večeru za 5' prijavila se zbog druženja, ali i dovoljno vremena kojeg ima otkako je u mirovini. Obožava obrađivati svoj vrt, družiti se i putovati s umirovljenicima, a hobi joj je i skupljanje recepata i viceva iz omiljenih dnevnih novina.
Pet dama iz Gorskog kotara stiže sa spremnim receptima domaće kuhinje. Poput njih i 'Večera za 5' ima pravi recept za osvajanje srca gledatelja pa nepromijenjenim konceptom iz sezone u sezonu osvaja nove gledatelje. Od 2007. godine zaljubljenici u dobru hranu pokušavaju osvojiti nagradu od 1000 eura i prestižnu titulu najboljeg amaterskog kuhara svog kraja.
Zanimljive i dinamične kulinarske borbe vode se iz tjedna u tjedan u različitim krajevima Lijepe Naše, kandidati pokazuju tradicionalne, ali i nešto modernije varijante priprave hrane u njihovom kraju. Karakter domaćina uvijek je neizostavan začin posluženoj večeri pa šarm može pomoći pri pehu u kuhinji! Dokaz je to da je srce kuhinje uvijek onaj koji kuha i slavi sa svojim gostima običaj okupljanja oko zajedničkog stola.