To je to što me zanima!

Veliko finale Splitskog festivala: Neni Belanu nagrada žirija, a TBF-u i Cambi nagrada publike

Nakon što je u četvrtak Doris Dragović očarala publiku, a sinoćnja retrospektiva ponudila pregršt vrhunskih izvođača, subotnja finalna večer otkrit će nam konačnog pobjednika 61. Splitskog festivala
Vidi originalni članak

U subotu je na rasporedu bila finalna večer 61. Splitskog festivala na Prokurativama. Dakako, kao i u petak, svi zainteresirani prijenos su mogli pratiti uživo na Rivi.

Na kraju večeri saznali su se i konačni pobjednici, a to su bili Neno Belan te TBF, klapa Cambi i ST Koke.

Neno Belan odnio je prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija. Autori pobjedničke pjesme “Zvijezde” su Josip Radić i Neno Belan. Nagradu zlati val dodijelio je direktor festivala Tomislav Mrduljaš.

Pobjedu publike odnijeli su Cambi, TBF i Splitske koke s pjesmom “Bambina mia“. Nagradu Zlatni galeb dodijelio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

U subotu je voditeljski trojac bio Duško Ćurlić, Doris Pinčić i Jelena Lešić. Publiku uživo, ali i pred televizorima zabavljali su Giuliano, Alka Vuica, Boris Rogoznica, Dražen Zečić, Mia Dimšić, Neno Belan i brojni drugi. Neki od gosti u publici su Andro Krstulović Opara, Ivica Puljak sa suprugom i kćerkom, Ana Gruica, Hana Huljić, Olja Einfalt...

61. SPLITSKI FESTIVAL Doris Dragović priredila koncert za pamćenje i zapjevala Olivera, a bodrio ju je i suprug Marijo

Večer je otvorio glazbenik ToMa s pjesmom 'Zaboravljeni', a javnosti je poznat po tome što se natjecao i na Dori. Nešto kasnije Dolores je 'Ariom' očarala sveprisutne.

Već prvih nekoliko skladbi 'razbudilo' je publiku i podiglo atmosferu, a talentirani glazbenici silno se trude odnijeti pobjedu. Konačno su Splićani, ali i mnogi ostali dočekali festival u pravom izdanju.

Antonia Dora Pleško sve je iznenadila snježno bijelom haljinom i tako zaboravila na gaf koji joj se sinoć dogodio.

Neobičnom čipkastom haljinom, ali odličnom izvedbom, publiku je iznenadila Alka Vuica s pjesmom 'Palmižana.

U duetu, i u potpuno različitim kombinacijama, Luka Basi i Ivana Kovač otpjevali su pjesmu 'Danas'.

TBF-ovci su u suradnji s Klapom Cambi i ST Koke priredili pravi show, njihova neobična zajednička izvedba 'Bambina Mia' izmamila je brojne osmijehe, ali i veliki pljesak.

Iskusna garda u liku Giuliana i Mladena Grdovića izvedbama je još jednom pokazala zbog čega su toliko dugo u vrhu glazbene scene, nastupima su šarmirali publiku.

Domaći as Dražen Zečić posebno je 'podignuo' splitsku publiku i napravio pravu atmosferu s pjesmom 'Ako život opet priliku mi da'.

Posljednji izvođać ovogodišnjeg 61. Splitskog festivala bio je Neno Belan s baladom 'Zvijezde', koju je otpjevao ispod vedrog splitskog neba.

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • jamesbond7777 11.07.2021.

    🙄🙄Pa je pisalo jučer da bude Ivana Kovaceva osvojila prvo mjesto?? Da to nas Vakula ne iznosi predviđanje bas mu neideee😎😎😎

  • GOGA SPLIT 11.07.2021.

    Nista nova ,na splitskom festivalu ,uvik namistanja i nepravda . Bilo je puno lipsih pjesama al' eto!

  • ChandlerBing4 11.07.2021.

    Strasno da ox svega sto je bilo na portalu najvise spominju Antoniju Doru. Dokaz o svemu onon sto se sve vise govori, koliko su internet pljuvaci frustrirani ljudi koji svoje frustracije lijece pljuvanjem po drugima. Inace sto se festivala tice Lorena je bila daleko najbolja od svih, ali mora se Belanu uvijek nesto dati. Ajde Cambi mi je ok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare