To je to što me zanima!

Uskoro počinje 29. Festival Dani hrvatskog filma 'Ivo Gregurević'

Svečana akademija 29. izdanja festivala bit će u znaku pet Zlatnih pulskih arena Ive Gregurevića, a započinje 31. rujna polaganjem vijenaca na vječnom počivalištu Ive Gregurević
Vidi originalni članak

Ovogodišnji 29. Festival Dani hrvatskog filma "Ivo Gregurević", na kojem će biti prikazano devet filmova po izboru Zrinka Ogreste, održava se od 31. kolovoza do 8. rujna u Orašju, priopćeno je iz Hrvatske matice iseljenika (HMI).

Svečana akademija 29. izdanja festivala bit će u znaku pet Zlatnih pulskih arena Ive Gregurevića, a započinje 31. rujna polaganjem vijenaca na vječnom počivalištu Ive Gregurevića, primanjem za goste i uzvanike te programom koji počinje u 20 sati u kino dvorani Centra za kulturu Orašje. 

IZNENADA PREMINUO Pet godina bez legendarnog Ive Gregurevića: Pecanje mu je bilo važno, kao i maestralne uloge...
Drugi dan festivala u znaku je splavarenja rijekom Savom s glumcima i ostalim gostima uz odgovarajući glazbeni i gastronomski program. 

U programu festivala bit će prikazano devet filmova po izboru selektora festivala Zrinka Ogreste. Uz program za odrasle, i ove godine bit će prikazani i filmovi za djecu.

„Dani hrvatskoga filma” u Orašju održavaju se od 1995. godine u neprekinutom nizu, a nastali su po ideji velikoga hrvatskog glumca Ive Gregurevića u suorganizaciji s Hrvatskom maticom iseljenika, da unese malo pozitivnog kulturnog ozračja u sumorne posavske ratne dane do danas, kada je to postala respektabilna filmska manifestacija koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH i Vlade Republike Hrvatske.

Cvitešić o ulozi Moldavke Zrinka Cvitešić postaje ubojita prva dama, a priča nam kako su snimali: 'Takve serije baš nema'

Centar za kulturu Orašje i Hrvatska matica iseljenika i ove godine održali su filmsku radionicu koja je oplemenila program filmskog festivala u Orašju. U radionici, koja je trajala od 23. do 28. kolovoza, sudjelovali su Hrvati iz RH, BiH, hrvatskih manjina i iseljeništva uz stručno vodstvo akademskog redatelja Ivana Mokrovića.

Film koji je snimljen tijekom filmske radionice - Supertalent Orašje bit će prikazan tijekom održavanja Festivala. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare