To je to što me zanima!

Uopće ne postoji, a rasprodala je već četiri koncerta u Tokiju

Virtualna diva Hatsune Miku ima brojne obožavatelje diljem svijeta. Miku je zapravo kompjuterska anima čiji glas se temelji na 'izmiksanom' glasu glumice Saki Fujite
Vidi originalni članak

Najnovija pop senzacija iz Japana vrhunski je proizvod nastao suradnjom 20 različitih softwerskih kompanija. Hatsune Miku je virtualna diva koja je rasprodala četiri koncerta u Japanu. Iako nije stvarna, Hatsune ima brojne obožavatelje diljem svijeta. 

Miku je zapravo anima iz serije Vocaloid. Riječ je o programu koji emitira ljudski glas kombiniranjem raznih prije snimljenih glasovnih zapisa. Hatsunin glas temelji se na glasu glumice Saki Fujite koja je dala glas brojnim animama u raznim serijama.

Na koncert anime u Tokiju došlo je 10.000 obožavatelja kojima nije bilo puno dati 430 kuna da slušaju kako pjeva virtualna diva. Osim što su je mogli čuti, zahvaljujući modernoj tehnologiji mogli su i gledati Hatsune kako pleše po bini.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • CorJustitam3 02.06.2015.

    Ovo je zakon! Vocaloid je dobar, iako znaju napraviti neke gluposti...

  • IdesRezes 11.04.2015.

    Ma Vocaloid je zakon,a boga ti Miku i ostali zvuce bolje od nasih narodnjaka,tak da molim da ostavite ove ljude na miru

  • PetraSabian 16.08.2013.

    Prvo gledam komentare i pošto znam što je vocaloid,i što je japan,dođe mi da sve ljude koje su ove komentare napisali išamaram...Prvo NIJE CRTIĆ,to je ANIME.....Drugo,pa što što je netko dao 430 kuna za koncert,tko voli nek izvoli,to se vas ne tiče....

Komentiraj...
Vidi sve komentare