To je to što me zanima!

Umro Toto Cutugno, legenda talijanske glazbe. U Zagrebu je 1990. pobijedio na Eurosongu

Talijanski pjevač bio je najpoznatiji po svom hitu 'L'italiano', a s pjesmom 'Insieme' predstavljao je Italiju na Eurosongu
Vidi originalni članak

Talijanski pjevač Toto Cutugno preminuo je u 81. godini, javlja talijanski list Corriere della sera. Najpoznatiji je bio po hitu 'L'italiano'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Toto je preminuo u utorak oko 16 sati u bolnici San Raffaele u Milanu, gdje je bio hospitaliziran. Pjevač se dugo borio s teškom bolesti, kako je rekao njegov menadžer Danilo Mancuso za talijansku novinsku agenciju ANSA-u. Stanje mu se posljednjih mjeseci pogoršavalo.

Svoju je karijeru započeo 80-ih godina na festivalu u Sanremu, gdje je otpjevao pjesmu 'Let me sing with guitar in hand'. Tada je njegova karijera doživjela veliki uspjeh, a nedugo zatim se za njegovo ime pročulo i u svijetu.

Cutugno je 1990. na Eurosongu u Zagrebu pobijedio s pjesmom 'Insieme'.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • MaxStarHR 22.08.2023.

    Insieme per sempre, laka ti crna zemlja legendo. Sanremo, Eurisong, Piacere Raiuno, hit za hitom. Solo noi, Serenata, L'italiano, Insieme... samo neke od legendarnih pjesama od kojih se i danas najezim. Muzicka legenda mog davnog djetinjstva.

  • Savagebrodo2 22.08.2023.

    tolika legenda da nikad nisam cuo za njega do sad

  • uwaga 22.08.2023.

    Kad je brže doguro do 81

Komentiraj...
Vidi sve komentare