To je to što me zanima!

Umalo je poginuo, a nogometa se ostavio jer mu je falilo 15 cm

Rođen 16. srpnja 1941. u šibenskoj Varoši, susjedi su mu bili Arsen Dedić, Vice Vukov... Školovao se za tapetara, ali volio je i nogomet
Vidi originalni članak

Proplakala je zora, ali i brojni obožavatelji legendarnoga glazbenika Mate Miše Kovača (83) te davne 1971. Tad je s nezaboravnom pjesmom 'Proplakat će zora' osvojio Splitski festival i postao najpopularniji pjevač u bivšoj Jugoslaviji. Glazba je presudila.

POPULARNI PJEVAČ Znaš li tko sam? Nekad je lopte ganjao po terenima, a već 25 godina vlada pozornicom...

Rođen 16. srpnja 1941. u šibenskoj Varoši, susjedi su mu bili Arsen Dedić, Vice Vukov... Školovao se za tapetara, ali volio je i nogomet. Kao tinejdžer počeo je braniti u Nogometnom klubu Šibenik, dogurao je do juniorske momčadi, ali sve je palo u vodu zbog visine.

Nedostajalo mu je 15 cm. Iako je te 1971. oduševio sve svojom glazbom, mnoge je uplašio strašnom viješću kad je skoro izgubio život. Na cesti kod Sukošana doživio je tešku nesreću. Pjevač je neoprezno ušao u krivinu vozeći oko 60 km/h, a nagli pritisak kočnice zanio mu je automobil.

- Izbora nisam imao; ili da udarim u parkirane automobile ili da prijeđem na drugu, slobodnu, lijevu stranu. Odlučio sam se na ovo drugo i tad je iz suprotnog pravca naišao automobil - svojedobno je govorio glazbenik koji je 'sebi' došao tek u zadarskoj bolnici, a samo ga je sreća spasila od sigurne smrti.

Nesreća nije ostavila teže posljedice, ali nakon iste pustio je prepoznatljive brkove koje čuva i dan-danas. Iako ga život često 'nije mazio', Mišo je svojim uspjesima i hitovima postao živa legenda. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • unikatzapo.rat 18.08.2024.

    Falilo mu 15 cm?!? Hmmm

  • zeljezni konj 18.08.2024.

    Zašto paksu briše realne komentare a ne briše neistinite članke, što kažete ne čujem dobro ?

  • HDZ u Srcu Zauvijek 18.08.2024.

    a jel se spominje kada je odbio pjevati pod slikom Poglavnika za naše domoljube i otišao pjevati u klub jugoslavena. 1989 urla kako bježi ako HDZ pobjedi jer su to nacionalisti koji će stvoriti NDH. Par godina kasnije je rigidni ustaša i pjeva za HDZ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare