To je to što me zanima!

Ultra je hrvatskom turizmu ove godine donijela 100 milijuna eura, bilo oko 200.000 noćenja

Zabilježeno je više od 200.000 noćenja, a prema prvim podacima, procjenjuje se da je ukupna potrošnja tijekom ovogodišnjeg izdanja iznosila oko 100.000.000 €, navode organizatori
Vidi originalni članak

Festival Ultra proslavio je svoje 10. jubilarno izdanje, a tjedan dana nakon što je završilo trodnevno partijanje u Parku mladeži u Splitu, te na još tri lokacije i četiri partyja, stigli su i prvi službeni podaci. Ultru je ove godine posjetilo više od 145.000 ljudi iz više od 140 zemalja svijeta. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz podatke, organizatori su u priopćenju u ponedjeljak najavili i novo izdanje te su već poznati i datumi - 11. Ultra bit će od 11. do 13. srpnja iduće godine. 

- Jedino europsko izdanje festivala iz velike obitelji ULTRA Worldwide, tijekom sedam dana trajanja, posjetilo je više od 145 000 obožavatelja. Brojka je to koja uključuje kumulativan zbroj posjetitelja tijekom tri dana glavnog događanja na splitskom Parku mladeži, ali i svih posjetitelja u sklopu koncepta Destination ULTRA, koji broji tri lokacije i četiri partyja. Toj se brojci, također priključuju i svi posjetitelji velikog ULTRA kampa u Omišu te svih onih koji su uživali na jednom od brojnih organiziranih boat partyja - navode organizatori. 

ZAPUŠTENI STADION VIDEO Ovdje se prije tjedan dana partijalo na Ultri u Splitu. Pogledajte kako danas izgleda

Najviše je posjetitelja bilo iz Hrvatske, a zatim Španjolske, SAD-a, Australije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Poljske, Norveške, Švedske i Italije. Ove godine zabilježen je i najveći rast posjetitelja iz Azije, a bilo je i onih iz Tanzanije, Kostarike, Obale Bjelokosti, Namibije, Kenije i Paname. 

- Zabilježeno je više od 200.000 noćenja, a prema prvi podacima, procjenjuje se da je ukupna potrošnja tijekom ovogodišnjeg izdanja iznosila oko 100.000.000 €. Na 10 glazbenih pozornica ULTRE za posjetitelje je sviralo više od 200 DJ-a, među kojima su bili Martin Garrix, Afrojack, Armin van Buuren, Boris Brejcha, Eric Prydz, Hardwell, DJ Snake, Timmy Trumpet te brojni drugi. Pozornice su obasjale i atraktivne plesačice ULTRA Angels, a među njima su se našle djevojke iz Hrvatske, Srbije, Nizozemske, Argentine i SAD-a - ističu organizatori. 

10 GODINA FESTIVALA GALERIJA Kako su se partijaneri oblačili za ranije Ultre? Prvo u toples, a onda skočile u tange...

Osim toga, svake večeri je na Ultru došlo više od 5000 vjernih VIP gostiju koji su u Split došli s više od 60 privatnih aviona. 

Što se tiče službi koje su brinule za red i sigurnost festivala, svakog dana je Gradska čistoća dolazila u rano jutro te pripremala Park mladeži već u 10 sati ujutro za novi tulum navečer. Kada je riječ o medicinskim intervencijama, ove godine ih je bilo 193, što je 5% manje u odnosu na prošlo godinu, a organizatori ističu da je zabilježen i rekordno nizak broj intervencija Hitne pomoći prema bolničkim ustanovama. 

NA INSTAGRAMU Ivana Knoll objavila fotku sa slavnim DJ-em, on nastupio na zadnjoj večeri Ultre u Splitu...

- Festival ULTRA Europe najavio je povratak na Park mladeži, a jedanaesto izdanje će se održati od 11. do 13. srpnja 2025. godine. Na službenoj stranici festivala puštene su u prodaju i prve ulaznice i to u ograničenim količinama. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 159 eura dok je za VIP potrebno izdvojiti 359 eura - navode organizatori. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Nevolimparizer 22.07.2024.

    Kojem turizmu Hrvatske? Donijela je gramzljivim Dalmošima a ne turizmu!

  • Nevolimparizer 22.07.2024.

    I što ja iz šu*ka Hrvatske imam od toga?

  • Spear 22.07.2024.

    ...ali bi je trebalo ukinut, jer mladi teturaju pijani...uvesti klecavce u te dane na mjesto Ultre

Komentiraj...
Vidi sve komentare