To je to što me zanima!

U Kutini održan festival metal glazbe 'Heretic Feast' unatoč protivljenju kutinskog HSS-ovca

Mi se ne želimo baviti politikom, želimo da se nešto događa u našem gradu, čuli smo samo pozitivne reakcije, govore organizatori
Vidi originalni članak

U Kutini je u alternativnom klubu 'Baraka' održan metal koncert pod nazivom 'Heretic Feast' unatoč protivljenju HSS-ovca Dragutina Vagnera. Protivio se koncertu jer je održan na Veliku Subotu, a nastavit će se i preko noći na Uskrs. Prema njegovim riječima, taj datum je odabran namjerno kako bi se veličao vrag.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Godinama se naši novci ulažu u Baraku da bi se onda na najveći kršćanski blagdan veličao mrak, vrag i sve mračne sile. Ovo nije slučajno izabran termin. Otvorite prilog i pogledajte najave bendova. Ja sam zbilja tolerantan, ali ovo je prestrašno! Mislite o meni što hoćete, ali umjesto da veličaju svjetlo i nadu, oni veličaju zlo. Ja se moram javno usprotiviti tome - napisao je uznemireni Vagner na Facebooku.

Vagner je na kraju tražio promjenu datuma koncerta, a oglasili su se i organizatori.

- Nismo ovime nikoga htjeli provocirati, nemamo razloga. Mislim da su to samo politički pokušaji iskorištavanja civilnih društava koja se uopće ne žele miješati u politiku. Mi se ne želimo baviti politikom, želimo da se nešto događa u našem gradu, od većina sam čuo sam pozitivne reakcije na ovo. Smatramo da zabrane uopće nisu dobre za društvo - rekao je predsjednik udruge Ivor Harmicar te dodao da se datum održavanja koncerta ne može promijeniti jer je 44 članova bendova već dogovorilo da će 8. travnja nastupiti na kutinskom metal festivalu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pag1987 10.04.2023.

    Da biste vidjeli talibane ne trebate putovati u Afganistan...

  • Goranović 09.04.2023.

    Na sta je pao HSS!

  • take it back1 09.04.2023.

    Ono, kada mračnjaci govore o svijetlu. Druže Vagner, najveći mrak dolazi iz religije i od političara. To nitko ne može nadmašiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare