To je to što me zanima!

Tko sprema kolače poznatima? Leo se proslavio u MasterChefu, a Magnoliju vole već godinama

Leo Jurešić prošle je godine spremao slatki stol Severini, a ovih blagdana spremao je meni za veliki event jednog nogometnog kluba
Vidi originalni članak

Dok je u većini domova glavno pitanje koje i koliko kolača spremiti za Božić, naši slavni ništa ne prepuštaju slučaju. Oni za spremanje blagdanskih slastica angažiraju profesionalce. Mladi chef Leo Jurešić publici je poznat iz prethodne sezone MasterChefa, prošle je godine spremao slatki stol za Severinu.

PRIPREMITE SE ZA BLAGDAN Recepti za božićne kolače koji mogu stajati: Linzeri, breskvice, medenjaci, kiflice, paprenjaci...

Ona je, ako je suditi po osmijehu na fotografiji koju na kojoj drži jednu od njegovin slastica, Leovim radom bila zadovoljna, a on je i ove blagdane vrlo zauzet. Priprema veliki event, s ukupno 400 uzvanika za jedan nogometni klub, a gotovo pa cijeli meni je sastavljao sam. Kao i za Severinu, pripremao je već prepoznatljive realistične slastice; kruške, jabuke, limune, pistacijo, zrna kave...

- To mi je bio najveći izazov do sada. Radio sam pripremu cijeli tjedan, pošto je jako delikatan posao. Ali na kraju mislim da mogu biti zadovoljan rezultatom - rekao nam je Leo, koji je, nakon osmišljanja menija, sve morao proći s organizatorima. Nastojao je da bude što originalnije.

- Oni koji me zovu, traže i očekuju nešto drukčije. Nastojim da uvijek bude nešto inovativno i prigodno za taj događaj - govori Leo.

POGLEDAJTE KAKO SE MASTERCHEF ŽIRI SNAŠAO U KUHARSKOM IZAZOVU:

Prisjetimo se, Leo je u prošlogodišnjem 'MasterChefu' bio veliki favorit, a mnoge je razočarao njegov odlazak netom prije finala. Ipak, u njegovom se slučaju dolazak u emisiju itekako isplatio.

- U posljednje vrijeme radim puno na eventima, tako da mi je to glavna preokupacija uz sve ostalo. Planiram otići van na staž, koji bih trebao izrealizirati nakon nove godine. Želja mi je, naravno, jednog dana otvoriti svoj lokal - rekao nam je Leo nedavno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Leo Juresic (@leo_juresic)

A dok mladi chef iz MasterChefa sprema slastice za nogometaše, slastičarna Magnolia već neko vrijeme sprema omiljene slastice brojnim poznatim licima. Todorići, Maja Šuput i Marko Grubnić samo su neki od njihovih klijenata koji rado dijele fotografije svojih najdražih poslastica.

- Svašta se naručuje, posebno naši domaći kolači, svi su ludi za njima, a najzahtjevnije su personalizirane torte - govori nam Jasmina Bagarić, direktorica slastičarne Magnolia. Njihovu tortu je za rođendan imao Marko Grubnić, Maja Šuput ju je naručila za Bloomov rođendan, a odabrao ih je bivši reprezentativac Duje Ćaleta Car kada se vjenčao za svoju suprugu Adrianu. Također stoje iza rođendanske torte Nine Badrić, ali i raskošne vjenčane torte reprezentativca Tina Jedvaja i Dine Dragije.

- Torte su postale umjetničko djelo , nešto sto se stvara danima... Počinju od nacrta naših umjetnika do stvaranja istih, i svakim danom torte su sve zahtjevnije. Nasi klijenti koji su s nama od početka počeli su i sudjelovati u stvaranju svojih kreacija pa nam šalju nacrte, neki idu tako daleko da pripreme kompletan nacrt i time nama olakšavaju posao - objašnjava nam Jasmina pa dodaje: 'Jedan poznati hotel na jadranu zahtjevao je da se napravi torta u obliiku hotela. Radili smo tortu s likom Donalda Trumpa u stvarnoj veličini, kamione, Hermes i Chanel torbice, svašta. Ima raznih zahtjeva. Blagdani su kod njih najprometnije vrijeme, primaju puno narudžbi, što od slavnih klijenata, ali, kako nam objašnjava, sve se stigne'. 

- Naši vrhunski slastičari u vrijeme blagdana malo više potegnu, pa nam nikakva dodatna ispomoć ne bude potrebna. A nakon blagdana dolazi ipak malo mirniji period - kaže sugovornica.

A zašto poznati biraju baš njih?

- Mislim da nije stvar samo u poznatima, mislim da nas biraju svi oni koji vole fine torte i personalizirani pristup - govori Jasmina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dobar loš zao No1 29.12.2023.

    Koja je ta sa dva para kruškica???

Komentiraj...
Vidi sve komentare