To je to što me zanima!

Tiho Orlić: 'Thompson i ja smo zauvijek braća. Svirali smo na najvećim binama u Hrvatskoj'

Orlić je Thompsona upoznao 1994. godine. Počeo je raditi kao prateći vokal, postao je basist, a onda producent njegovih pjesama te vođa benda
Vidi originalni članak

Lijen sam za sebe, a dobar za druge. Tako me dopalo u životu, govori nam Tiho Orlić (47). Splitski pjevač je nedavno s kolegom Matom Bulićem (66) dobro 'zagrijao' navijače u maksimirskoj fan zoni prije utakmice Hrvatska - Armenija. Kralja dijaspore poznaje od samog početka karijere, koja je krenula u srednjoj školi s prvim bendom, a najpoznatija je po suradnji s Markom Perkovićem Thompsonom (57). 

Orlić je Thompsona upoznao 1994. godine. Počeo je raditi kao prateći vokal, postao je basist, a onda producent njegovih pjesama te vođa benda. Snimili su popularni duet 'Stari se' 2002., a dvije godine kasnije Tiho je snimio pjesmu o 'djevojci iz Mostara'. Nekoliko godina kasnije Orlić se posvetio solo karijeri. 

- Mi smo zauvijek prijatelji i braća. Radio sam za njega nekoliko aranžmana, produkciju, vodio bend... Kad se bavite produkcijskim poslom i nastupanjem, onda ste razapeti na 100 strana. Tako mi se poklopilo u životu. Radujem se svemu što on radi, s pjesmama ne griješi - smije se Tiho. 

'NEMAM RIJEČI' Domoljubni hit Mate Bulića i Thompsona na vrhu YouTube trendinga: Fanovi oduševljeni

Thompson je nedavno na privatnoj zabavi u Čavoglavama pred generalom Antom Gotovinom i prijateljima izveo novu pjesmu 'Pjevaj Sokole'.

- Obožavatelji su snimili tu demo varijantu, a pjesma zapravo još nije puštena. Žao mi je što su mu to napravili, ipak treba pričekati da glazbenik sam objavi svoje stvari - dodaje Orlić.

Priča nam kako je posljednjih godinu dana više na pozornicu, nego u studiju.

- Više sam se aktivirao. Imam odličnu ekipu i sad smo stalno po terenima. Svirali smo na najvećim događajima u Hrvatskoj. Bili smo na Sinjskoj alci, u Škabrnji na Dan pobjede, u Vukovaru, Gospiću.. Repertoar se sastoji od mojih pjesama i pjesama koje sam radio za druge - kaže nam pjevač.  

O njegovom privatnom životu se malo zna. Kaže da nije u braku, ali ima veliku obitelj do koje drži.

- Ali glazba mi je uvijek uzimala najviše vremena. Samo rock'n'roll - smije se.

Za Advent nastupa u Kaštelima, a za doček Nove godine u Trilju. Nakon toga s Bulićem pjeva u Areni Zagreb na koncertu ''Domu mom''. 

- Pa ne moramo pjevati domoljubne pjesme samo za neke obljetnice - kaže. 

Tiho, kao i njegove starije hrvatske kolege nije ranije čuo za folk zvijezdu Aleksandru Prijović, koja je pet puta rasprodala zagrebačku Arenu u prosincu. 

- Ne mislim ništa o tome. Zanima me samo što ja radim i koje pjesme želim dati publici. U sebi nemam doze ljubomore prema nikome, nisam tako odgojen, niti sam odrastao u takvom okruženju. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Dr. Aurelio 29.11.2023.

    Prvi put cujem za ovog lika

  • melin51 28.11.2023.

    TT-eici fulali ste stoljeće. Ante Pavelić plaćao bi zlatom Vaše koncerte.

  • zera 27.11.2023.

    Bio si na Sinjskoj alci skupa sa vanom besplatno na trgu Grad pun ljudi a vama pet duša na koncertu

Komentiraj...
Vidi sve komentare