To je to što me zanima!

Tereza Kesovija upoznala je Delona: 'Imao je problema. Draži mi je bio Belmondo...'

Susreli smo se nakon mog koncerta u pariškoj Olympiji. Bio je u zadnje vrijeme i bolestan, žao mi ga je, rekla je pjevačica
Vidi originalni članak

Svojim je ulogama Alain Delon natjerao svijet da sanja. Bio je više od zvijezde, on je francuski spomenik, napisao je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Slavni francuski glumac preminuo je u nedjelju u svom domu u Douchyju okružen obitelji i psom Loubuom. Dugo je bolovao, bio i zagovornik eutanazije. Obitelj kaže da je otišao mirno i spokojno. Mnoge filmske zvijezde opraštaju se od velikog Delona, koji je najviše traga ostavio filmovima "U zenitu sunca", "Samuraj", "Borsalino", "Rocco i njegova braća", "Gepard", "Sicilijanski klan", "Policajac"...

SLUČAJ MARKOVIĆ Delon tajnu nosi u grob: Je li zbog ucjene naručio likvidaciju svog srpskog tjelohranitelja?

- Bio je najveći ambasador francuske kinematografije, Alain je bio ambasador talenta, elegancije i ljepote. Izgubila sam prijatelja - izjavila je Brigitte Bardot.

A Alaina Delona upoznala je i Tereza Kesovija.

- Bio je jednom na mom koncertu u pariškoj Olympiji, upoznali smo se samo. Oduvijek je imao problema, obiteljskih, pa sa zdravljem, pa s djecom... Žao mi ga je. On je često glumio s Jeanom Paulom Belmondom, moram priznati da mi je on bio draži - rekla nam je Tereza Kesovija.

Bila je i ona tih godina velika zvijezda tamo. Svjedoči tome i fotografija iz tih dana, crno-bijela, naravno. Na njoj je Alain Delon za stolom sa suprugom Nathalie, a njima iza leđa, na golemoj zidnoj fotografiji, baš je Tereza Kesovija. I to dovoljno govori kakav je status Tereza imala tih dana u Francuskoj.

BIO JE ZAGOVORNIK EUTANAZIJE Alain Delon priželjkivao je smrt: 'Život je sr**e! Strašne muke'

A kakav je status imao Delon među ženama, govori jedna druga fotografija, na kojoj je s Marianne Faithfull i Mickom Jaggerom. Sjede na nekakvom kauču, a na jednoj od njih britanska pjevačica poput opijene tinejdžerice gleda u Delona, dok u tim trenucima pjevač Rolling Stonesa za nju kao da ne postoji. Dobro, Jagger je poslije dosta toga nadoknadio. Bio je Delon zavodnik s "licem anđela", neki su spominjali da mu je zbog toga bilo teško uspjeti.

Zadnjih je godina bio bolestan, a i veliki zagovornik eutanazije. Bez zadrške je pričao o smrti, bilo je tako i, primjerice, na dodjeli Zlatne palme za životno djelo 2019. u Cannesu. Jedina mu je to nagrada sa slavnog francuskog festivala.

- To se inače dodjeljuje posthumno, a ja sam još živ. I otići ću ja, bez brige, ali ne prije nego što vam zahvalim na ovom - rekao je tad Delon.

UMRO U 89. GODINI Francuska se oprašta od filmske legende Alaina Delona: Prije smrti otkrio je što nikako ne želi

Njegova djeca nisu se pretjerano slagala zadnjih godina, pogotovo u pogledu Delonova liječenja. Na kušnji će sad biti i oko sprovoda. Jer Delonova je želja da ga pokopaju na njegovu posjedu u Douchyju, u središnjoj Francuskoj. I sam se raspitivao kod lokalnih vlasti kolike su mu šanse za tako nešto... 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Miške 20.08.2024.

    Javila se opet koza.

  • Mladenović 19.08.2024.

    Odličan glumac lijepog izgleda, ali je bio loš čovjek.

  • kriza 19.08.2024.

    Mazda joj se nije udvara,cinjenica je da mu je Bog dao sve sto se tice izgleda i talenta

Komentiraj...
Vidi sve komentare