To je to što me zanima!

Sviđa vam se serija Bridgerton? Ovo su druge povijesne drame koje vrijedi pogledati...

Bridgerton je jedno vrijeme bila i službeno najgledanija Netflixova serija, a za obožavatelje povijesnih drama donosimo popis serija koje bi vas mogle zadržati pred malim ekranima
Vidi originalni članak

Serija 'Bridgerton' hit je na Netflixu, a u četvrtak su izašle prve četiri epizode nove, treće sezone. Ostatak epizoda izlazi 13. lipnja. Kroz prve dvije sezone hit serije prikazani su životi obitelji u britanskim visokim krugovima društva te njihove ljubavne priče i skandali. 'Bridgerton' je osvojio srca brojnih gledatelja, a mi vam donosimo popis drugih povijesnih ljubavnih drama, koje bi vas mogle zadržati pred malim ekranima.

PHOEBE DYNEVOR Zvijezda popularne Netflixove serije 'Bridgerton' ljetuje u Istri

Prva je serija 'Mary & George'. Temelji se na knjizi Benjamina Woolleya 'The King’s Assassin', a u glavnim su ulogama slavna Julianne Moore te zvijezda filma 'Red, White and Royal Blue' Nicholas Galitzine. Julianne je u ovoj seriji utjelovila lik Mary Villiers, grofice Buckinghama. Ona pokušava svog sina Georgea spojiti s kraljem Jamesom I., kako bi svojoj obitelji osigurala bogatstvo.

Ako ste se zbog 'Bridgertona' zaljubili u povijesne drame svakako pogledajte seriju 'Sanditon'. Još jedna priča ispunjena brojnim intrigama i kompleksnim obiteljskim, prijateljskim i ljubavnim odnosima, koja bi vas mogla oduševiti i više od 'Bridgertona'.

Na popisu se nalazi i serija 'Emma', u kojoj glavnu ulogu nosi Gwyneth Paltrow. Serija prati skupinu mladih ljudi koji se suočavaju s problemom vezivanja.. 

POGLEDAJTE TRAILER:

Među najpoznatijim povijesnim dramama je i 'Downton Abbey'. Serija je snimljena u šest sezona, a prati živote jedne obitelji te njihove drame i skandale.

Nezaobilazna je serija i 'The Crown', koja je od svog izlaska na Netflixu postala jedna od najgledanijih serija. Vrlo detaljno prikazuje živote britanske kraljevske obitelji, a u središtu pažnje je, naravno, kraljica Elizabeta II.

Na popisu se nalazi i film britanskog redatelja Joea Wrighta, 'Pride and Prejudice', koji je najnovija filmska verzija istoimenog romana slavne Jane Austen iz 1813. godine. Priča je to o bogatom mladiću koji se zaljubljuje u oštroumnu djevojku niže klase. No, mogu li njih dvoje nadvladati svoj ponos i predrasude?

KRITIZIRALA KRUNIDBU Zvijezda 'Bridgertona' oplela po kraljevskoj obitelji: 'Sramotno se bijelio balkon kad su mahali'

POGLEDAJTE TRAILER:

Sljedeća je 'The Spanish Princess', serija koja se temelji na romanima Philippe Gregory. Priča je to o Katarini Aragonskoj, koja se nakon prerane smrti njenog supruga princa, udaje za njegovog karizmatičnog brata, budućeg kralja Henryja VIII. 

'Victoria' je britanska povijesna TV serija koja kroz tri sezone prati život jedne od najvećih vladarica u povijesti, kraljice Victorije. Prati njezinu ljubavnu priču s princom Albertom te sve političke odgovornosti od 1830-ih do 1850-ih godina. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare