To je to što me zanima!

Svečano slavlje Zlatne palme u Zagrebu, Slijepčević: 'Filmove radim za hrvatsku publiku...'

Ovo je i uspjeh hrvatske kinematografije. Sigurna sam da nismo svi ni svjesni ovog uspjeha i koliko će on prilika otvoriti, rekla je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek
Vidi originalni članak

U nedjelju navečer na Kaptolu slavilo se osvajanje Zlatne palme za film 'Čovjek koji nije mogao šutjeti' redatelja Nebojše Slijepčevića. Nakon svečanog prijema, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek obratila se filmskoj ekipi i publici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ova prilika nedozvoljava nikakve govore, toliko smo svi emotivni. Ovo je vaš uspjeh. Trebalo je prepoznati priču i ispričati je da bude prepoznata na svjetskom festivalu. Ovo je i uspjeh hrvatske kinematografije. Sigurna sam da nismo svi ni svjesni ovog uspjeha i koliko će on prilika otvoriti - poručila je.

Veličanstven je ovo uspjeh, složio se i predsjednik HAVC-a Chris Marcich, koji je uručio zahvalnicu producentima Kristini Prpić i Danijeli Peku.

ČUDO IZ CANNESA Pirke o osvajaču Zlatne palme 'Čovjek koji nije mogao šutjeti': Tih 13 minuta zaglušujuće istine

Slavlje je bilo posebno emotivno za redatelja Slijepčevića.

- Hvala svima, divno je dobiti nagradu u Cannesu, ali filmove ne radim za nagrade već primarno za hrvatsku publiku. Hrvatski film zavrjeđuje pažnju publike - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare