Učenik Steve Karapandže (65) kuhao je Titu omiljeni oslić u bijelom vinu. Rolling Stonesima je radio pomfrit, pljeskavice i sendviče s ananasom.
- Stevo Karapandža me naučio poslu. Nije bio strog šef, no reda se moralo znati - kaže Boris Jelinčić (61).
Bračanin je bio mladi kuhar 1975. godine kad je otvoren tada najluksuzniji hotel Interkontinental u Zagrebu.
- Karapandža bi sjedio u kancelariji i sređivao papire, a jednim okom kroz staklo gledao na štednjak što mi radimo - rekao je Jelinčić.
Neće zaboraviti ni trenutak kad su morali 39 sati neprestano kuhati, s pola sata pauze za tuširanje. Tad su toliko kuhali zbog otvorenja hotela.
U goste su im dolazile brojne zvijezde. Boris se s radošću sjeća kako je dva puta kuhao za predsjednika Tita.
- Obožavao je dalmatinska jela, a bio sam ponosan kad je tražio porciju više - dodaje kuhar.
Prisjetio se i divljanja u sobi članova benda Rolling Stones 1976.
- Odbili su jela s menija i tražili brzu hranu kao što su prženi krumpir, hamburgeri i sendviči - kaže Jelinčić.
U sjećanju mu je najviše ostala ljepota glumice Ursule Andress, poznate James Bond djevojke. Zahtijevala je da joj hranu nose u hotelsku sobu.