To je to što me zanima!

Stand-up komičar prisjetio se za 24sata svog najdražeg nastupa: 'Žena se upiškila od smijeha'

Marko Dejanović svoje prvo desetljeće stand-upa proslavit će nastupom u dvorani Vatroslava Lisinskog 19. listopada, a otkrio nam je koje je fore pripremio za publiku
Vidi originalni članak

Jednom sam završio na hitnom CT-u glave jer sam krivo pročitao sat i pred ženom rekao da mi je negdje nestalo pola sata pamćenja. Ona je odmah zaključila da sam ili u velikoj životnoj opasnosti ili budala. CT-om je utvrđeno da sam samo budala, kaže nam Marko Dejanović (42), stand-up komičar, koji priprema pravi spektakl smijeha i suza 19. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Za zdravlje komičar ne mora brinuti jer, kako kaže, voli ga doktorica. Njegova supruga je liječnica, a otac je sedmogodišnjeg Nikole.

MARKO DEJANOVIĆ Stand-up komičar proslavit će 10 godina karijere u Lisinskom: 'To je bio hobi, a onda opsesija'

Nastupom "A kad smo već tu..." zaokružit će desetljeće u kojem se bavi komedijom, a uzbuđenje i tremu nije nam mogao skriti.

- Veselim se i jedva čekam, a s druge strane, strepim. Znam, u marketinške svrhe trebao bih odisati samopouzdanjem, ali ne volim biti 'fejk'. Briga je to, jesam li zagrizao veću dvoranu nego što mogu progutati. Sama prednastupna trema počet će tek na taj dan – priznao nam je Dejanović, koji za nastup u Lisinskom ima samo jedan cilj, a to je "maksimalno opustiti publiku".

Kaže kako se u njegovoj komičarskoj karijeri sakupilo puno hitova, pa će se potruditi sve "upakirati" u dva sata. Kao i na svakom dosadašnjem nastupu, tako će i u Lisinskom ispričati foru na koju svi "otkidaju".

- Posesivan sam ja komičar, volim sve svoje fore. Veselim se čuti reakciju Lisinskog na jednu od mojih najpopularnijih fora, a i onu po kojoj sam nazvao ovaj show, 'A kad smo već tu'. Fora je to o odlasku u kupnju hlača u šoping centar sa ženom – priznaje nam. 

Iako su neke fore već naveliko spremne, Dejanović nam otkriva kako će si ipak dopustiti malo improvizacije.

- Što duže nastupam, to više improviziram. A istovremeno volim ispričati ono što sam planirao ispričati. Mislim da mi je često slaba strana znala biti da produžim baš zbog toga jer uživam u nastupu, publika je opuštena, ja sam opušten, improviziram ali ne izbacujem unaprijed pripremljeno – govori nam, a kaže, teme su raznolike. Od vlastitih iskustava, najviše o braku, seksu i roditeljstvu.

Inače, Marko se profesionalno bavi komedijom od listopada 2014. godine, a prije toga godinama je radio kao novinar. Prvo na televiziji, onda na portalima, a na kraju šest godina kao novinar crne kronike u dnevnim novinama i kao reporter za tjednik. Osim toga, radio je kao autor satiričnih članaka, urednik i scenarist za NewsBar, a kaže kako su mu iskustva iz redakcije uvelike pomogla.

- I dan danas sam među najboljima ako treba nabaviti telefonski broj nekoga tko upravlja nekim prostorom – objašnjava, a posao je odlučio promijeniti jer mu je, kaže, odlazak u neku redakciju postao smetnja.

- Morao sam odlučiti, ostati na sigurnom poslu ili se baciti na glavu u stand up - govori nam Dejanović, koji iza sebe ima i mnogobrojne anegdote, a jedna mu je nedvojbeno najdraža.

- Prvo mi pada na pamet solo show u Domu kulture Bjelovar. Jedna žena se toliko smijala da se upiškila, a prijateljice su je prijavile. Nije ni ona zamjerila, a ja sam to doživio kao pohvalu komičaru. Druga je iz Splita gdje su mi poslije zadnja dva nastupa u Lori dvije Splićanke trčale na pozornicu i u zagrljaj, vičući “mišiću moj”. To sam shvatio kao pohvalu meni kao muškarcu - rekao je. 

SLOŽIO JE VIDEO I hrvatski komičari pozabavili su se temom Eurosonga: Ovako ga vidi Marko Dejanović...

Često zna na svoj solo nastup u nekoj dvorani zvati nekog karijerno mlađeg kolegu kojem treba vrijeme na pozornici, i time mu dati priliku da se pokaže, a u Lisinskom show će mu otvoriti kolega Hrvoje Krmelić. Osim njega, blisko surađuje s Goranom Vinčićem, Tinom Sedlarom. Fantastična je to trojka koja je osnovala i BIS Comedy kolektiv, a kasnije su im se pridružili Hrvoje Krmelić, Admir Šećkanović i Vanja Perić.

- Goran i ja imamo duo show "Dupla Doza", najluđi show na Balkanu, gdje smo skupa na pozornici i bez ikakvog scenarija i plana unaprijed pričamo fore, improviziramo, razgovaramo s publikom. I show dobro funkcionira jer smo skroz različiti, Goran je mlad i razigran, ja sam stariji i promišljeniji. Svaki comedy duo ima jednog luckastog i jednog ozbiljne, mrgudne face pa tako i mi. Pa se dobro nadopunjujemo. A i dobri smo prijatelji. Kao i s ostalim iz kolektiva – a s Vinčićem, komičarom poznatiji kao Vinča, razmjenjuje i pokoji roditeljski savjet. Obojica imaju sinove, a fore o roditeljstvu vadi iz rukava.

- Volim pričati o tome kako sam postao tata. Moj sedmogodišnjak je jednako radoznao kao ja u njegovim godinama, samo on ima internet i putuje avionom u europske metropole, a ja sam provaljivao u stari atomski bunker iza zgrada u naselju Ante Jakića u Banja Luci – govori nam kroz smijeh.

Prije Lisinskog, Dejanović će se "zagrijati" nastupima u Našicama i Požegi, a nakon Zagreba, smijeh će se čuti i u Splitu, Zadru, Puli, Rijeci i u prosincu u Vukovaru.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 09051959ve 24.09.2024.

    Meni se ne sviđa niti jedan od tih komičara, dosadni su i nimalo smiješni.

  • IM BACK 24.09.2024.

    Ovaj samo o s.e.x.u priča, totalno nezanimljiv lik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare