To je to što me zanima!

Špičekova drama: 'Imao sam infarkt, još ne znaju što mi je'

Sutra ću znati je li stanje dobro ili loše, objasnio je Špiček koji će uskoro obaviti koronografiju. Legendarni kuhar svoju je karijeru započeo u kulinarskoj emisiji 'Kruške i jabuke' te nastavio na 'Tri, dva, jedan - kuhaj'
Vidi originalni članak

Ja sam vam nažalost u bolnici. Imao sam infarkt, tihim i slabašnim glasom rekao nam je kuhar Tomislav Špiček (44). Kako doznajemo, prije dva dana je završio u kliničkoj bolnici Merkur te je tamo dočekao Novu godinu.

- Sutra ću znati je li stanje dobro ili loše - objasnio je Špiček koji će sutra obaviti koronografiju. Legendarni kuhar svoju je karijeru započeo u kulinarskoj emisiji 'Kruške i jabuke' te nastavio na 'Tri, dva, jedan, kuhaj', a praksu je stekao u zagrebačkom hotelu 'Esplanade'. 

- Pred njim mi se tresu ruke, njegovog suda me najviše strah - izjavio je kandidat 'Tri, dva, jedan, kuhaj'. Skoro nikada u vlastitom domu ne kupuje namirnice u trgovinama, nego pokušava sve uzgojiti sam.

-  U frižideru pod obavezno uvijek moram imati: kiselo vrhnje, putar, korjenastog povrća poput mrkve i celera te suhomesnatih proizvoda poput špeka - rekao je. Tomislav živi u Zaprešiću sa suprugom Višnjom, također profesionalnom kuharicom. Upoznali su se dok je započinjao svoju kulinarsku karijeru u kuhinji Dvorca Mihanović u Tuheljskim toplicama. Uskoro su postali par, zaljubili se i vjenčali.

POZNATI KUHAR U ŠOKU Špiček: Bez mojeg znanja uzeli su mi ime, sliku, pa čak i potpis

- Kod nas doma moja supruga najviše ima kuhaču u rukama, jer mene zbog posla često nema doma, a uz to, moja Višnja sjajno kuha - pohvalio je suprugu Špiček. Imaju dvoje djece, stariju kćer Paulu i dvije godine mlađeg sina Ivana. Tomislav je često isticao kako njegova djeca dobro kuhaju od malih nogu. Ipak, dok je on bio mali, htio je postati doktor ili pilot.

- Mom djedu se nije sviđala ta ideja da budem pilot jer se uvijek prisjećao jedne zrakoplovne nesreće u Ljubljani o kojoj je govorila cijela država. Ali već sam u sedmom razredu shvatio da želim biti kuhar - ispričao je Tomislav. 

Podsjetimo, popularni kuhar nije mogao vjerovati kada su mu prijatelji pokazali da se njegovo lice, pa čak i potpis, nalaze na ambalaži raznoraznih proizvoda iz dalekih dijelova svijeta.

ako na grahu uvezenom iz Kine te mješavini začina, riži dugog i kratkog zrna, ali i drugim proizvodima brenda 'Bon Apetit' uz Špičekovu sliku i potpis stoji naznačeno 'Preporuka vrhunskoga kuhara', isti taj vrhunski kuhar ne da ne preporučuje te proizvode nego mu nije jasno kako se našao na njima.

- Pa ja sam zagovaratelj domaćih namirnica. Prestrašno je kako mi je netko ukrao identitet - ističe Špiček. I dok njegovo lice već više od godinu i pol krasi, između ostaloga, i dodatke jelima za gulaš i za piletinu popularni kuhar sudskim putem pokušava vratiti ukradeni identitet.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • 02.01.2019.

    ** Admin ** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • Inteligencija 02.01.2019.

    Mislim radi manjka hrane , manjka kg

  • PRAVILO BROJ 8 02.01.2019.

    Drzi se legendo,jos bu bolje porez na meso je manji,ne bumo stali na pol puta

Komentiraj...
Vidi sve komentare