Tomislav Špiček, tradicionalist po pitanju gastronomije, odrastao je na domaćoj kontinentalnoj hrani koju su pripremale njegova baka i majka. Krsni kum otkrio mu je čari kulinarstva i nabavio mu pravo kuharsko odijelo, a često bi s članovima obitelji išao u ribolov, brao vrganje, kestene i skupljao puževe.
- Puževe sam ostavio tri dana u vreći da se očiste, potom sam ih propisno skuhao u octenoj vodi, posušio, pobrašnio pa isfrigao na masti, ali tada nisam znao da sam ih trebao izdinstati da bi bili mekši. Tata Boris i mama Zdenka žvakali su te gumene puževe lijepo aranžirane na rosfraj ovalu sa zelenom salatom i pohvalili me, no ja sam svoju prvu kulinarsku lekciju dobro zapamtio - kazao je kuhar koji je nekoliko mjeseci kasnije, na satu domaćinstva osnovne škole, napravio šnenokle kao svoje prvo službeno jelo.
- Na početku moje kuharske karijere dogodilo mi se skoro pa nemoguće. Prekrasna riba od četiri kile izgorjela mi je na gradelama. I danas se sjećam tog trenutka kada sam shvatio što sam napravio. Skoro pa sam umro od straha - otkrio je chef koji ne krije koliko obožava mediteransku kuhinju i plodove mora.
Pažanin i Špiček često upozoravaju natjecatelje na moguće pogreške, sve u želji da se i kandidatima ne bi dogodilo nešto slično. Tko ih sluša, a tko ne, gledatelji će vidjeti u novim epizodama kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' koje počinju u ponedjeljak, 5. ožujka u 20 sati na RTL-u.