To je to što me zanima!

Sopranistica Marija Vidović je oduševila publiku u KD Lisinski: 'Zadovoljna sam jer su dirnuti'

U čast 160. godišnjice Straussova rođenja, kao i 75. godišnjice njegove smrti, sopranistica Vidović uz klavirsku pratnju Bože Letunića izvela je pjesme iz nekoliko Straussovih ciklusa
Vidi originalni članak

Koncert sopranistice Marije Vidović u KD Vatroslav Lisinski oduševio je u utorak navečer Zagrepčane. Bila je to večer posvećena solopjesmama njemačkoga skladatelja Richarda Straussa.
  STIŽE U LISINSKI Marija Vidović za 24sata: Opere kriju predivne priče, zavoljela sam ih još kao djevojčica...

U čast 160. godišnjice Straussova rođenja, kao i 75. godišnjice njegove smrti, sopranistica Vidović uz klavirsku pratnju Bože Letunića izvela je pjesme iz nekoliko Straussovih ciklusa, a publika ju je nagradila višeminutnim ovacijama.

- Prvi cikus je bio dosta težak jer je pisan za orkestar, a drugi dio smo pazili da su pjesme drage nama i publici, a vidim da je publika dirnuta pa sam jako zadovoljna - rekla nam je sopranistica Vidović.

U izvedbi sopranistice Marije Vidović Publika će uživati u pjesmama Richarda Straussa u Lisinskom

Kako je Marija imala priliku dio svojega obrazovnog puta provesti u Stuttgartu i tamo učiti od najboljih, u utorak je zagrebačku publiku počastila njemačkim Liedom.

Lied, odnosno njemačka umjetnička pjesma, je žanr koji je Straussa uzastopno pratio tijekom cijeloga života. Straussove pjesme ostale su upamćene kao pravi dragulji koji sažimaju čitav spektar emocija, a koje su i tematski izrazito zanimljive i raznorodne.

13. SVIBNJA OD 21 SAT 'Trenutak sreće' Marije Vidović stiže na CMC TV: Večernji talk show uz glazbu, smijeh, emocije

Večer je upriličena uz potporu Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, a Vidović je iz Straussovog bogatog ciklusa izabrala ‘’Vier letzte Lieder’’, ‘’Frühling’’, ‘’September’’, ‘’Beim Schlafen gehen’’, ‘’Im Abendrot “, “Morgen”, “Die Nacht”, “Ständchen”, “Freundliche Vision”, “Heimliche Aufforderung” i “Zueignung”.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare