To je to što me zanima!

Smojino 'Velo misto' u Zagrebu: Na svečanoj premijeri Ivica Puljak, Luka Korlaet, Obuljen...

Predstava 'Velo misto' odvila se u sklopu manifestacije Smojinih 100 kojom se obilježava 'Godina Miljenka Smoje'
Vidi originalni članak

'Svako naše malo misto u duši je uvik', slavna je to uzrečica Miljenka Smoje čiji se stoti rođendan proslavio i dugo očekivanom premijerom predstave 'Velo Misto' u zagrebačkom kazalištu 'Komedija'. 

Komad je to koji je nastao prema kronikama pokojnog književnika, a dramatizirala i režirala ga je Marina Pejnović.

'Smoje bez cenzure' Otvorena izložba povodom 100 godina Miljenka Smoje u Splitu

Poznati junaci priče zaživjeli su na pozornici kazališta, a utjelovili su ih Vinko Kraljević (Narator, Bakalar), Damir Lončar (Meštar), Ivan Čuić (Papundek), Ognjen Milovanović (Očalinko), Vanda Winter (Violeta) i Ivan Glowatzky (Pegula).

Premijeru nisu željela propustiti brojna poznata lica među kojima se našao bračni par Meštrović, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik gradonačelnika Zagreba, Luka Korlaet

VELIKAN NOVINARSTVA Monika Sablić i Feđa Klarić odali počast Miljenku Smoji, osmislili modnu odu: 'Naš simbol Splita'

Našla su se u kazalištu i poznata lica iz svijeta kulture i politike. Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Korižnek pozdravila se sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom koji je 'Velo misto' zamjenika prvog čovjeka Zagreba.

Nisu izostali ni glumci koji su došli podržati svoje kolege poput Filipa Detelića i Lovre Jurage koji je došao u pratnji svoje djevojke Gite Hajdarhodžić.

NOVINAR I KRONIČAR DALMACIJE Smojina skrivena foto arhiva: Ovako su nastali Luiđi i Bepina, Servantes i 'Borbena ponoćka'

Predstavu je pratio i HTV-ov voditelj Davor Meštrović koji je stigao sa suprugom Senkom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare