To je to što me zanima!

Sitna i čvrsta Ruža je pri porođaju imala 1710 grama

Zbog opasnosti od prestanka rasta prvorođena kći Zvonimira i Leonarde Boban došla je na svijet tri tjedna ranije planiranim carskim rezom
Vidi originalni članak

Ruža, prvorođena kći Zvonimira (41) i Leonarde (39) Boban rođena je u 37. tjednu planiranim carskim rezom zbog opasnosti prestanka rasta. Pri porođaju je imala 1710 grama. Ružu, koja se rodila u ponedjeljak, odvojili su od majke. Kako u zagrebačkoj bolnici Merkur nema odjela za skrb o tako malenoj novorođenčadi, Ruža je premještena u bolnicu Sestara milosrdnica. “Kći je sitna, ali čvrsta, a supruga se osjeća odlično. Mi smo sretna obitelj, a Ruža će samo uljepšati naš veseli dom”, rekao je Zvonimir Boban u utorak Večernjem listu. Kako bi sačuvala privatnost, supruga bivšeg kapetana “vatrenih” u bolnicu se prijavila pod djevojačkim prezimenom Lončar. Unatoč brigama oko čuvanja trudnoće, bivša manekenka i dizajnerica nije zaboravila donirati svoje kreacije Fashion buvljaku koji će biti u subotu. Odjeću koju će dati za humanitarne svrhe probrat će njezine djelatnice iz butika u zagrebačkoj Gajevoj ulici. Lani u ovo vrijeme Leonarda je na buvljak donijela kruh koji je sama ispekla i jabuke iz vrta te ih dijelila ljudima.
Ovaj put neće doći. Čekaju je slatke brige oko Ruže, koju je čekala15 godina. Sestricu iščekuju i Marija (13), Gabrijel (6) te blizanci Rafael i Marta (4). Leonarda je Ružu dobila nakon dva spontana pobačaja i godina bolnih umjetnih oplodnji. Početkom godine Bobanovima su iz klinike javili da će uništiti preostale zamrznute zametke jer ih više ne mogu čuvati. Leonarda je odlučila pokušati još jedanput i uspjela je. Ruža je rođena iz zamrznutog zametka starog sedam godina.

BOBANOVI FEŠTAJU OD PONEDJELJKA
U Bobanovoj dragi, rodnome mjestu Zvone Bobana i oca mu Marinka, radosni su zbog rođenja Ruže. “Razgovarao sam s Marinkom, kaže da još feštaju”, rekao nam je u srijedu ispred obiteljske kuće Bobanovih susjed Zlatko, koji pazi na njihov dom dok su oni u Zagrebu. Zvone obavezno dođe svake godine na Sv. Iliju kada je fešta u selu, a Leonarda nije dolazila od lani.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ablazeko1 12.12.2009.

    ČESTITAM RODITELJIMA. SVAKA IM ČAST I ZASLUŽILI SU. I DIVNO JE DA O NJIMA SVE NAJBOLJE I NAJLJEPŠE ČUJEMO. ali vi novinarri ajd si malo čitajte jedni drugima tekstove. jedni objave da je djete rođeno u 37.tj.trudnoće a drugi da je tri dana prije termina. ajd se dogovorite i barem se trudite i pokušajte biti profesionalniji

  • MIROTVORAC 03.12.2009.

    Hallloooo -pa ćemu mi dajete minuse a nitko mi ne objasni zašto je upisala prezime Lončar -pa ako već dajete minuse onda i objasnite majku mu !!!!?????

  • 20bucks 03.12.2009.

    Nikada mi neće biti jasno zašto je toliko bitno naglasiti koliko je grama bilo teško djete pri rođenju!? Pa dobro koji vam je qrac ljudi, šta se preseravate s tim glupostima! Vrlo važno koliko je grama kao da će to bit od presudne važnosti za daljnji život ili kao da to nekoga zanima, pa zaboli me levo jaje koliko je nečije djete bilo grama kada se rodilo. Ali to je samo još jedna u nizu ljudskih gluposti šta se ja čudim... Evo jedino je pohvalno to što nisu dali neko preseravačko ime djetetu ili čak dva imena kao što je to aktualno danas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare