To je to što me zanima!

Trifunović uhićen na Bajakovu, lani je vrijeđao hrvatsku policiju 'Iznudili ste preko 1000 eura'

Srpski glumac Sergej Trifunović godinu dana ne smije ući u Hrvatsku niti u druge zemlje Europske unije zbog pet prekršaja koje je napravio u dva dana u rujnu prošle godine. Imao je zabranu, a sad ju je prekršio
Vidi originalni članak

Srpski glumac Sergej Trifunović uhićen je na prijelazu Bajakovo nakon što je pokušao ući u Hrvatsku, potvrdila je splitska policija. Trifunovića su uhitili jer ima zabranu ulaska u zemlje EU nakon incidenta u rujnu prošle godine kad je vrijeđao hrvatske policajce u Splitu o kojima je napisao kako se nada da će si sašiti lijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve te im je vrijeđao majke. 

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je muškarac ostvario obilježja prekršaja iz čl. 5 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega je danas doveden u službene prostorije. U objavi na društvenoj mreži 10. rujna 2023.godine muškarac je  objavio tekst neprimjerenog sadržaja  kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko tisuću eura navodeći „nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po….  po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi“, nastavljajući „Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu.“ Nakon provedenog postupka protiv njega će biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog - objavila je splitska policija.

U rujnu prošle godine splitski kupači su srpskog glumca  prijavili jer je psa Milu držao bez povodca na plaži, a zbog vrijeđanja policajaca koji su došli zbog prijave je završio i na Općinskom prekršajnom sudu.

- Spustio sam se okupati sa psom. Ta je plaža zabranjena za pse, ja to naravno ne znam. Znak na plaži je oblijepljen s 28 naljepnica i na njemu se ne vidi apsolutno ništa - započeo je Trifunović pa ispričao kako je izgledao sukob s policijom.

VOZE GA NA SUD U SPLITU Srpski glumac Sergej Trifunović je uhićen! Htio je ući u Hrvatsku, iako ima zabranu ulaska u EU

- Odlazimo na sud i ja sam u jednom trenutku pitao: 'Vi baš želite mene je*ati?'. To je opisano kao uvreda - rekao je nedavno za Dnevnik Nove TV.

Sveukupno je tada platio 1600 eura kazne, ali je onda uslijedila još jedna. Nakon ponoći je otišao prošetati psa, a zaradio je kaznu jer ga je vodio bez povodca. Glumac je tvrdio da to nije istina. Dodao je i kako je pitao policajca hoće li ga ponovno privesti, a policajac mu je rekao da će ga kazniti zbog psa. 

- Pas mi je bio na povodcu jer smo sedam sati zajedno proveli u pritvoru. Ne želim ponoviti istu grešku. Odjednom dolazi 10 zaštitara koji glume komunalnu policiju Splita. Došlo je i sedam policajaca - ispričao je Trifunović za 24sata

Trifunović tvrdi kako su ga zatražili osobnu, a onda mu rekli kako će opet platiti kaznu. Taj put je platio 133 eura na licu mjesta i ponovno otišao u policijsku postaju. Tvrdio je da se radi o "klasičnom maltretiranju i iznudi". 

Vrijeđao na društvenim mrežama 

Kako su tad naveli iz splitske policije, Trifunović je zatim remetio mir na društvenoj mreži "objavom i isticanjem teksta neprimjerenog sadržaja". 

- Uz izrugivanje ujedno je omalovažio i rad zaštitara koji, angažirani od strane Grada Splita, svakodnevno, u noćnim satima vrše službu kako bi građanima Splita a posebno stare gradske jezgre omogućili nesmetano funkcioniranje i noćni mir. Upornost je iskazao i dok je u objavi ispod teksta nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem službene osobe, unatoč činjenici što je prethodnog dana, 08. rujna 2023. kažnjen zbog istog prekršaja - stoji u priopćenju. 

Sergej je tad u objavi poručio d anikad neće doći u Split.

- Ok, ajmo ovako: Maltretiranje koje sam danas doživio mogu se usporediti s povijesnim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage s nekakvim prasećim glavama u majicama s kragnom i Pit Bull security bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne ližu s gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpio nisam nikad i nigdje. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića: Nikada više neću doći u Split - pisao je Sergej tad. 

 

Trifunović je kasnije, 9. rujna, na Instagramu izvrijeđao splitske policajce zbog čega mu je godinu dana zabranjen ulazak u Hrvatsku i u druge zemlje Europske unije.

Kad je krenuo za Beograd, zadržali su ga granični policajci na prijelazu Bajakovo, upravo zbog objava na društvenim mrežama. Platio je tada još jednu kaznu, i to od 1000 eura. No, Trifunović tvrdi kako su ga granični policajci "spasili od iživljavanja splitske policije". Kada je stigao u Srbiju, ponovno se oglasio na društvenim mrežama. 

- Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prijelazu Bajakovo, na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama, na tri hapšenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju te iznudi od preko tisuću i pol eura. Nadam se da ćete od tih novaca sašiti sebi nove, lijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovom prilikom poserem po članovima 5, 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi - napisao je tad te dodao:

- Znam da vam je žao što mi niste stigli otvoriti Loru u pola noći i pokazati strujomjer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno napišite još jednu tjeralicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje dupe poštom. Do tad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • INTERCEPTOR 1 19.09.2024.

    trifunovic je ljiga, ne vole ga ni Srbi, ali brate dragi i policija je apsolutno pretjerala i izivljavala se nad njime. moze im se....a kad sjeverina zapne na bajakovu onda kuku mene, Srbi fasisti...dajte najte decki

  • doctor07 18.09.2024.

    mrš

  • NAJAČI 3X 17.09.2024.

    Taj je vaš više nego naš džaba vam ga vi volite takve demokrate🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare