To je to što me zanima!

Semra zaplakala zbog mame i oduševila jastogom, a Dubravku se nije svidio desert od rogača

U novoj epizodi 'Večere za 5 na selu', jela je pripremala Semra koja se iz Zenice preselila na otok Šipan. Iako su mnogi očekivali bosansku kuhinju, Semra je oduševila dalmatinskim jelima
Vidi originalni članak

Danas je u 'Večeri za 5 na selu' domaćica bila poduzetnica Semra, koja je zbog ljubavi iz Zenice došla živjeti u mjesto Suđurađ na otoku Šipanu. 

Ona ima tri brata i tri sestre, i iako su udaljeni jedni od drugih stalno su u kontaktu. Nažalost, nitko više ne živi u Zenici pa je njena majka ostala sama. Upravo joj je ona usadila ljubav prema kuhanju, a Semra se pričajući o njoj rasplakala.

- Lijepo mi je što ovdje živim, ali teško mi je bez majke. Srećom, čujemo se i ona me često posjeti - rekla je.

ZANIMLJIVA EPIZODA 'VEČERE ZA 5' Dubravko flertao, a Semra jela iz njegovog tanjura: 'Baš bih volio da mi ga sada promućkaš'

Premda je Keti priželjkivala neka bosanska jela, domaćica se odlučila za morski meni pa je gostima pripremila predjelo naziva 'Pametnica', glavno jelo 'Bosanac s bodljama' i desert 'Slatko sa Šipana'. Polpete od hobotnice svidjele su se svima osim Dubravku, jastog s domaćom tjesteninom dobio je silne pohvale, a torta koju je Semra prvi put napravila dobro je prošla kod svih osim opet kod Dubravka koji je samo malo kušao. 

Međutim, domaćica je naposljetku osvojila sjajnih 38 bodova i time zasjela na prvo mjesto. Na početku večere, gosti su komentirali kako je Semra bila prilično nervozna. Poslužila ih je domaćim dubrovačkim rozulinom (liker od ruže), limoncellom i višnjevačom. Nakon zdravice gosti su uživali u popečcima od hobotnice, a Semra se našalila dajući Dubravku zvono.

- Evo za vas jedno zvonce, da nas upozorite prije nego krenete pričati o hobijima ili svojim anegdotama - poručila mu je. Njemu se to nije svidjelo, ali poslije joj je čak dao kompliment i rekao da je 'mačka' i prava prirodna ljepotica.

DOBILA 35 BODOVA Keti prešla u vodstvo, ali bilo je zamjerki: 'Glavno jelo je bilo radničko, a desert katastrofa'

- Hobotnica je bila savršena; ukusna, pogođeni su okusi, jako je lijepo ispalo - rekla je Keti, a Katija dodala kako je bilo hrskavo, morski i taman začinjeno po njenoj mjeri. Marko je s druge strane rekao kako mu je žao jesti hobotnicu jer je za njega to pametna životinja. Za glavno jelo domaćica je poslužila jastog s domaćom tjesteninom. 

- Tjestenina je bila malo slanija, ali ne preslana da se nije mogla jesti, no cjelokupni je dojam bio odličan - rekla je Keti, na što je Dubravko dodao da mu je glavno jelo bilo 'vrhunsko', umak odlično začinjen, a jastog taman - ne prekuhan.

ODLIČNA ATMOSFERA, ALI... Najpoznatiji 'galebar' nije baš briljirao u 'Večeri': Očekivali smo ipak malo ukusnija jela

Katija je dodala kako je imala visoka očekivanja i nije se razočarala pa je pohvalila domaćicu.

- Spravila je jastoga kao prava Dalmatinka - poručila je.

Tortu od rogača i čokolade Semra je poslužila za kraj večeri, nekima je bila zanimljiva, a drugima i nije baš dobro sjela.

- Desert je odličan i interesantan, nešto što svakodnevno ne jedemo - komentirala je Keti.

- To mora biti top topova, inače ga bacam u smeće i ovaj večerašnji je bio otprilike takav - za smeće - otkrio je Dubravko koji je i inače kako tvrdi jako kritičan kada je riječ o desertima, iako je domaćici poručio kako mu je 'super torta'. Poslije je svima podijeljen poklon - kaktusi. 

Nakon poklona stigli su svirači kako bi zabavili goste, a atmosferu su podignuli pjesmom 'Zenica blues' Zabranjenog pušenja, na koju se Selma rasplesala s obzirom da je to upravo i njen rodni grad. Za svoju je večeru od Katije, Keti i Marka dobila po desetku zato što im je sve bilo super, a najkritičniji gost bio je Dubravko. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • _Varešak_ 02.02.2023.

    Dobra im tršeza.

  • Megi blue 02.02.2023.

    Kombinacije crne i roze.. uzas!

  • ČA!! 02.02.2023.

    Ne možeš fulat da je ova bosanka. Tko zna koliko je platila tu korekciju usni jer joj stoje kako da su joj montirane naknadno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare