To je to što me zanima!

Šaroliki program nove izložbene sezone Galerije Događanja

Novu sezonu obilježit će bogat i inspirativan repertoar ideja obrađenih u raznovrsnim medijima i znakovitim kompozicijama, a otvara ju krajem rujna Petra Šabić izložbom 'Too much/Double coded'
Vidi originalni članak

U programu će u novoj sezoni biti mjesta za razne forme, od figurativnih izložaka usredotočenih na problematiziranje društvenih fenomena do apstraktnih ostvarenja koja bude maštu i ostavljaju prostora kritičkom promišljanju, ali i intimnih dilema uz koje gledatelj zaranja u vlastitu unutrašnjost, izvijestili su iz te zagrebačke galerije.

- Riječ je šarolikom programu koji senzibilizira za suvremenu umjetnost i (ne)tipične polazišne točke te vidove oblikovanja - istaknuli su.

Nova sezona Leonora Surian slavi 20 godina karijere uz premijeru 'A ritmo di Broadway' u riječkom HNK

Mlada umjetnica Petra Šabić nastoji svojim instalacijama u kombiniranoj tehnici propitati granice slike kao medija umjetničkog stvaralaštva i prenijeti ideju o potencijalu prostora, ali i njegovom međuodnosu s postavljenim izlošcima.

Listopad će obilježiti nastavak suradnje s umjetničkom organizacijom Studio Artless koja organizira 21. Festival prvih s temom (Ne)vidljive žene, stavljajući u prezentiranim radovima naglasak na aktualna pitanja vezana uz jednakost spolova u suvremenom društvu. 

Početkom studenog predstavit će se autore Helenu Klakočar-Vukšić i Ivana Marušića te njihove crteže nastale iz recentnih stripova i grafičkih romana ujedinjenih pod transcendentnim nazivom "METASTRIP U METAVERS-u". Krajem tog mjeseca i u prvoj polovici prosinca gostovat će izložba "She woke up and wanted more", autorice Mariete Vulić u kojoj kroz 60 crteža stavlja naglasak na često zanemarenu, ali kompleksnu svakodnevicu i nepredvidivost življenja. 

PROMO Držić u ZKM-u scenska čitanja 2023.

Za prosinac je planirana i izložba francusko-engleske ilustratorice sa zagrebačkom adresom Jessice Gobert, njenih recentnih crteža na temu važnosti socijalnih i fizičkih kontakata koji su bili ograničeni tijekom pandemije. Program će pratiti i izdavanje monografije Galerije Događanja koja prikazuje  njezin rad kroz više od 40 godina djelovanja.

U idućoj godini Galerija nastavlja s izložbama istaknutih autora mlađe i srednje generacije, te popratnim sadržajima, razgovorima s umjetnicima, radionicama i predavanjima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare