To je to što me zanima!

Sad imaju dva benda. Jednom fali Bogović, drugom Jajo Houra

Nije lako ići putevima The Rolling Stonesa, čiji su logo, odnosno isplaženi jezik, “posudili” na počecima obećavajuće karijere. Sad su ipak neka druga vremena, zub vremena radi svoje
Vidi originalni članak

Velika je to vijest bila kad je Prljavo kazalište dobilo društvo, još jedno Prljavo kazalište. Ostavila je dosta naroda u nevjerici, na granici sa šokom, kako mogu biti dva Prljava kazališta. E, pa mogu. Jedan od osnivača benda, bubnjar Tihomir Fileš, osigurao je ime i pečat na ime benda, a Jasenko Houra “izbacio” ga je iz benda.

POVRATAK PRVOG FRONTMENA Davorin Bogović za 24sata: I u Hourinom 'Prljavom kazalištu' bih pjevao ako bi dobro platio

Fileš se nije pokolebao, odmah je počeo raditi na novom bendu, zapravo starom, ali ne onom s kraja sedamdesetih godina, i povukao pjevača iz tog doba, također jednog od osnivača, Davorina Rinčija Bogovića. I tako je nedavno nastalo i to drugo Prljavo kazalište, za koje možemo reći, parafrazirati: “Oni su mladi, ali su stari, odnosno, hoću reći, nisu više mladi, ali su dosta stari da ne budu mladi”. Rade i jedni i drugi na novim pjesmama, albumima, spremaju turneje i koncerte. Ide im. A narod ko narod, pogotovo ovaj naš, ne razumije baš previše.

Osim da jednima fali Rinči Bogović, a onim drugima Jajo Houra. No to su, barem zasad, neka prošla vremena, teško da ćemo ih opet vidjeti zajedno na pozornici, puno se toga ružnog putem izgovorilo. A šteta, velika šteta. Ako su već izdržali više od 50 godina zajedno, mogli su to “odvaliti” do kraja. Neka se ne naljute, ali nije da ih još čeka neka dugogodišnja i plodonosna karijera.

KOLUMNA: DAVOR LUGARIĆ Šomi je pokazao kako neki to vole ljudski! Istinski heroj ulice

Nije lako ići putevima The Rolling Stonesa, čiji su logo, odnosno isplaženi jezik, “posudili” na počecima obećavajuće karijere. Sad su ipak neka druga vremena, zub vremena radi svoje, a ukus publike isto će učiniti svoje, odnosno vidjet ćemo hoće li u idućim godinama biti uspješnije Prljavo kazalište ili Prljavo kazalište. 

POGLEDAJTE VIDEO: 'MORGAN FREEMAN JE PREKASNO POČEO MISLITI NA SVOJE ZUBE'

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Stovrag 13.10.2024.

    Čemu takve rasprave? I jedni i drugi su Prljavo kazalište, tj. dio povijesti. I jednih i drugih je slavno vrijeme prošlo. Ako još mogu nešto dobro dati, zašto ne... Publici nije bitno čiji je pečat.

  • Demețra 13.10.2024.

    Bogović nikome ne fali, bend s Filkom i Bogovićem je smijurija.

  • EthernalEvil 13.10.2024.

    ovaj i onaj trojac kokošara, kaj se nazivaju "Novi fosili", idu mi u isti koš ! onaj trojac bez Rajka bi tezgario po svadbama, ko Šuputica, ak bi i to...

Komentiraj...
Vidi sve komentare