To je to što me zanima!

Ružmarin i limun bili suvišni pa ih je Gretić izbacio s tanjura

Roberto je kobasicu i krumpir servirao vrlo 'erotično', no to nije 'zapalilo' žiri što su pokazale i loše ocjene, a Vesna i Ivan su se tijekom dva sata uglavnom prepirali
Vidi originalni članak

Jučerašnji dan u kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' bio je prilika da se kandidati pred žirijem pokažu u najboljem svjetlu. Neki, poput Tomislava u tome su i uspjeli, dok su drugi pažnju na sebe skrenuli požarom. Baš zbog toga, Tomislav Špiček je sinoć sa sobom donio aparat za gašenje požara. Iako su se kandidati dobro nasmijali njegovoj gesti, Špiček je aparat predao Ivanu koji je jučer umalo zapalio studio te mu rekao da ga stavi blizu sebe u slučaju da se ponovi isto.

Zadatak koji su kandidati dobili je napraviti predjelo i glavno jelo od oslića i kobasica, na istarski način. Žiri ih je podijelio tako da su prethodno najbolji kandidati u paru s najlošije ocijenjenima. I dok to nekima nije odgovaralo, Anja je bila oduševljena sa svojim kulinarskim partnerom Josipom, kao i on s njom.

Utrka s vremenom od dva sata, koliko su imali za napraviti jelo, je počela, a žiri im je objasnio da ukoliko imaju poteškoća u kuhanju, mogu pozvoniti na zvonce i pozvati jednog od njih ne bi li im pomogao u minutu i pol. Zvonce je iskoristila Karolina pozvavši Tomislava Gretića da joj pomogne budući da nije znala kako bi skuhala oslića, a da se ne izgubi njegov okus. 

- Najbolje ga je staviti u foliju i onda prokuhati šest minuta - objasnio joj je Tomislav.

Dok se većina onih koji su podrijetlom iz Dalmacije ili Istre odlučila posvetiti predjelu od ribe, Tomislav, koji je iz Zagreba i Roberto, koji je s Lošinja, odlučili su zamijeniti uloge, pa je Tomislav filetirao oslića, dok je Roberto pekao kobasice. To se nije ispostavilo kao dobra odluka jer je žiri zaključio da je oslić loše filetiran i serviran 'neugledno'. Ipak, Tomislav je dobio bolje ocjene od Roberta koji je za svoju kobasicu s krumpirom dobio komentar od Gretića da je servirao 'erotično istarsko predjelo'. Naime, Roberto je kobasicu i krumpir servirao vrlo 'erotično', no to nije 'zapalilo' žiri što su pokazale i loše ocjene. 

Sreće nije imao ni Davor s partnericom Ivanom kojemu je, kako kaže, žao što ju poslušao te da je trebao raditi po svome. No, to nije bio dovoljan izgovor za njegovu 'kamenu' kobasicu. 

- Vidi se da si za motor, ovo je kao kotlovina - rekao mu je Špiček. Ivana je prošla nešto bolje, no Gretić je iz njezinog tanjura izbacio grančicu ružmarina i limun na pod, smatravši ih suvišnim. Ipak, njezina pašteta od oslića je oduševila žiri.

Blaženka i Duška nasmijale su žiri svojim idejama. 

- Mogu se samo smijati kad u istom zalogaju jedem naranču i rajčicu - rekla je Željka za Duškine bruscette, a ni Blaženkino glavno jelo nije dobro prošlo. 

- Sa svim ti namirnicama mogla je biti dobra maneštra, a ovako je ispao studentski obrok - objasnio je Gretić.

Jasenka i Diana su Željku, Toma i Špičeka dobro zbunile jer više nisu znali što je glavno jelo, a što predjelo zbog količine hrane koju su servirale. Gretića je pak zbunilo to što nije znao što se dogodilo s drugim dijelom oslića, no djevojke su mu to jednostavno objasnile – drugi dio su pojele.

U paru su se našli Vesna i Ivan, kojeg su ostali prozvali 'baka i unuk' zbog razlike u godinama, a koji su se tijekom dva sata uglavnom prepirali jer je Vesna iskusnija u kuhinji. 

- Jesi ugasio štednjak? Ja ću te strijeljati ako žiri kaže da su pjukanci prekuhani! - vikala je Vesna na mlađahnog Ivana koji se pokušao obraniti objasnivši da je štednjak ugašen. Nije ni čudo da je Vesna bila u strahu kada se sjetila nemilog događaja s vatrom, no ovaj put 'vatrenu štafetu' je preuzeo Josip.

- Kad sam se okrenuo iza sebe vidio sam kako Josipu gori tava. Laknulo mi je što se to ovaj put nije dogodilo meni, ali sam mu morao reći da je moj plamen bio veći - kazao je Ivan kroz smijeh. Ipak, žiri je Vesni i Ivanu dao najlošije ocjene, dok su Anja i Josip, bez obzira na njegovo vatreno krštenje tave, skupili najviše bodova.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kokaza5 21.02.2015.

    Nažalost kandidati kuhanja nisu u životu vidjeli.

  • vanilijica 20.02.2015.

    Ne znam koji je kriterij bio pri odabiru kandidata ali ovako loše kandidate nisam vidjela.Kao da su birali naj gore.Pojma nemaju o osnovnim stvarima i poštivanju namirnica. Dobra stvar je što je interesantno gledati njihove muke oko pripreme obične fritaje pa su na taj način interesantni a i svi se vole šaliti pa je i to pozitivno i interesantno.

  • kung fu panda 18.02.2015.

    lošiji kandidata ne vidjeh odavno ovo kao da je takmičenje mladih kemičara ne kuharski šou

Komentiraj...
Vidi sve komentare