To je to što me zanima!

Renato Metessi i Zvijezde stižu u Tvornicu kulture: Glazbena im karijera traje više od 40 godina

Njihov je prvi album "Imitacija života" označio povratak tradicionalnom pop-rocku, a bend je svirao diljem Jugoslavije. Poznati su im hitovi 'Nikol' i 'Ne pitaj za mene'
Vidi originalni članak

Renato Metessi je skladatelj, pjevač i autor tekstova te jedna od najvećih ličnosti i pokretača novog vala. Grupu Patrola osnovao je 1980. godine, a hitovi koji su nastali u samo godinu dana postojanja benda nikad nisu zaboravljeni.

Ovako glasi najava velikoga koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture koji će Metessi i Zvijezde imati 18. listopada. Njihov album "U sredini", objavljen za diskografsku kuću Suzy, iznjedrio je veliku uspješnicu "Ne pitaj za mene".

Iako je to bio jedini album objavljen s Patrolom, svoju je recepturu za hitove, godinu dana kasnije, Metessi nastavio koristiti s grupom Zvijezde.

RITUAL DUBROVAČKE LEGENDE Ibrica Jusić ne može bez skalina: 'Svirao sam i tijekom rata. Kada su mi davali novac, odbio bih...'

Njihov je prvi album "Imitacija života" označio povratak tradicionalnom pop-rocku, a bend je svirao diljem Jugoslavije. Zvijezde su nastupile i kao predgrupa velikom bendu The Boomtown Rats, a pozornicu su dijelili i sa svim relevantnim izvođačima novog vala kao što su Azra te Leb i sol.

Renato Metessi snimio je više od 15 albuma, a sudjelovao je i u dokumentarnom filmu Igora Mirkovića "Sretno dijete", koji tematizira glazbenu scenu novog vala.

NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA Gibonnija je na početku karijere uzdržavala žena. Imao je druge snove: Drago mi je što nije tako

Tijekom glazbene karijere dulje od 40 godina surađivao je s mnogim glazbenicima, među kojima su Arsen Dedić, Massimo, Pips, Chips & Videoclips, Alen Kraljić, Žan Jakopač i mnogi drugi. Prošle je godine objavljeno reizdanje prvijenca grupe Zvijezde pod nazivom “Reimitacija života”, a svoju će 40. godišnjicu obilježiti i album “Mjesto pod suncem” (1984.).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Strina iz Ščepina 10.09.2024.

    Ako tražiš svoje mjesto pod suncem teško ćeš ga naći. Put do njega znaju samo vilenjaci, frikovi i čudaci..... dobre stare stvari

  • tranzistorcic 10.09.2024.

    Nikol Nikol, davno bilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare