To je to što me zanima!

Publika francuski film 'The job' proglasila najboljim filmom Playbox Shorts Film Festivala

Nagrada stručnog žirija otišla je u ruke filmu 'Boca de ferro', Mateja Matijevića, dok je film 'The job', francuskog režisera Abnera Maximusa Fernanda dobio nagradu publike
Vidi originalni članak

Završilo je drugo izdanje filmskog festivala, Playbox Shorts koje se ove godine u organizaciji studentske udruge Playbox Production. Festival se ove godine održao na četiri lokacije, a trajao je tri dana od 19. do 21. rujna.

PROMO Nagrađivani filmovi iz svjetskoga festivalskog kruga na 18. Festivalu tolerancije

Ove su se godine dodjeljivale nagrade u dvije kategorije, pa je tako nagrada stručnog žirija otišla u ruke filmu 'Boca de ferro', Mateja Matijevića, dok je film 'The job', francuskog režisera Abnera Maximusa Fernanda dobio nagradu publike.

Na festival se prijavilo 1758 filmova, ali u selekciji za publiku odabrano je 16 najboljih. Ove godine osim filmskog programa organizatori festivala posjetiteljima su pružili i bogati zabavni program, ali i radionice.

Tako su posjetitelji kroz tri dana mogli uživati i u koncertu mladih pjevača iz četvrte sezone popularnog glazbenog showa 'The Voice Hrvatska' te koncertu Antonia Perine. Također, bila je organizirana i tribina 'Brunch Talk With The Stars' gdje su gostovale zvijezde serije 'Znam kako dišeš', Lazar Dragojević i Dino Bajrović, kojima je na samom otvorenju uručeno posebno priznanje. 

Posjećenost je, kao i prošle godine, bila velika te se ponovno tražila karta više, a glasan pljesak i zadovoljna lica posjetitelja još su jednom pokazala da su sva očekivanja ispunjena.

UPITAO GLUMCA BJELOGRLIĆA Šprajc: 'Zašto su srpski filmovi bolji od hrvatskih? Čuo sam da se u Beogradu zezaju s nama'

A zadovoljni posjetitelji znače i zadovoljstvo direktora festivala, Karla Gagulića

- Ovo drugo izdanje festivala bilo je iznad svih naših očekivanja, jako mi je drago da je ponovno bio ogroman interes publike i da su svake projekcije bile održane u punom kapacitetu. Također mi je drago bio da je bio velik interes i u popratnim sadržajima festivala i zasigurno ćemo ga zadržati i sljedeće godine. Ovim putem posebno se želim zahvaliti Cinestaru kao sjajnom domaćinu i eto drago mi je da smo potpisali suradnju i za sljedeću godinu festivala koje će se održati u listopadu - kazao je Gagulić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare