To je to što me zanima!

Producent Ivan Maloča: 'Svake godine od studenata očekujemo sve više, želimo ih naučiti poslu'

Studenti su na reviji koja se održala u kinu Tuškanac poazali svoje prve filmove, a neki su nam opisali svoje dojmove
Vidi originalni članak

Revija studentskog filma sveučilišta Vern za mnoge je studente prva prilika da svoj talent, ali i ono naučeno pokažu na velikom platnu. U ponedjeljak je otvorena šesta revija po redu, a u utorak se održava drugi dan festivala. Ispred zagrebačkog kina Tuškanac okupili su se studenti, profesori i mentori.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od mentora, ujedno i predavač na sveučilištu Vern je naš proslavljeni filmski producent Ivan Maloča.

- Mi svake godine očekujemo sve više, dolaze nam studenti s različitim idejama, ne uče samo od nas, već i jedni od drugih.

Pokušavamo što više držati do tog kolektivnog učenja, koliko god da je važno poznavati osnove, ono iz knjiga, to se nakon nekog vremena zaboravi – rekao nam je Maloča.

Ivan Maloča na VERNU predaje niz predmeta s područja marketinga, produkcije i financiranja.

- Ono čime se razlikujemo od drugih je po tome što učimo žanr. Pokušavamo studente naučiti žanrovskom filmu, zanatu. Potičemo svih da ako imaju talenta za nešto, da na tome i rade – objašnjava producent.

Studentici Arini Šimić mentor je bio upravo Maloča. Njezin film 'Kroz pakao' prikazuje se u utoran, a u ponedjeljak je došla pogledati radove svojih kolega.

SPOJ NOGOMETA I HRVATSKOG KNEZA Producent Maloča otkriva nam sve o novoj sezoni Mrkomira I.: Drukčije je, ali smo zadovoljni

- Moj se film prikazuje sutra, zove se 'Kroz pakao'. Ja sam bila producentica, a moj kolega Mile Božičević, koji je redatelj i scenarist je napravio ovaj scenarij na temelju svoje kratke priče – otkrila je Arina, koja je završila preddiplomski studij, a ovo joj je već drugi film koji je producirala.

Ispričala nam je svoje dojmove.

- Dobili smo neki 'test' toga kako se produkcija zapravo odvija, dobili smo budžet od HAVC-a ,pa smo upravljali nešto boljim sredstvima i zbog toga nam je omogućeno da napravimo jedan 'poluprofesionalni' projekt – otkrila je Arina, koja bi se htjela u budućnosti baviti produkcijom, a najviše ju zanimaju horori i trileri.

Jedna od studentica koja je jučer pokazala naučeno bila je Patrizia Karadjole. Ona je završila preddiplomski studij 'Film, televizija i multimedijsko oblikovanje', na VERNU, a sada su je primili na FAMU, prašku filmsku, umjetničku i glazbenu akademiju koja godišnje prima svega osam studenata iz cijelog svijeta, kako nam je otkrio Ivan Maloča.

Njezin se film 'Motel i ostale stvari'. Mentor joj je bio producent Vinko Brešan, a glazbu za film je dala grupa Blue Vinil. Jedan šibenski trio, našalila se Patrizia.

U ZAGREBU Počela je 5. revija studentskih filmova, Ivan Maloča: 'Puštamo ih da uče na svojim greškama'

- Moj film je o jednom netipičnom romantičnom odnosu između dvoje ljudi. To je jedna od onih stvari koje svi prođemo u životu gdje smo u vezi, a ne znamo ni sami zašto, i onda o odluci ostati u takvom odnosu ili otići - ispričala je Patrizia.

Na festivalu su se prvi dan prikazali kratkometražni igrani filmovi, dok je današnji dan rezerviran za dokumentarne i animirane filmove.

Patrizijin film 'Motel i ostale stvari' igrani je film, pa smo ga gledali prvi dan festivala. U dva dana festivala bit će prikazano ukupno 27 filmova. Ovogodišnji novitet revije je 'Nagrada publike za najbolji film', za koji će posjetitelji moći glasati tijekom samih projekcija, putem online ankete.

IZ SERIJE 'CRNO-BIJELI SVIJET' Prodaje se legendarna Buba, a saznali smo i po kojoj 'cijeni': Žao mi je, nemamo više uvjeta

- Ovo mi je prvi malo profesionalniji film koji sam radila, bilo je predivno iskustvo, stvarno smo napravili nešto na što smo svi jako ponosni - zaključila je Patrizia.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare