To je to što me zanima!

Princ William i Kate Middleton uskoro čeka važan zadatak: Odat će počast kraljici Elizabeti

Par će govorom odati počast pokojnoj kraljici Elizabeti II., koja je preminula u rujnu prošle godine
Vidi originalni članak

Smrt kraljice Elizabete II. obilježila je kraj jedne ere, najduže vladavine monarha u britanskoj povijesti, a pripreme za obilježavanje prve godišnjice njene smrti već su krenule. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nasljednici britanske krune, princ William (41) i njegova supruga Kate Middleton (41) pripremaju se za važan zadatak, odavanje počasti pokojnoj kraljici Elizabeti, koja je preminula 8. rujna prošle godine u u 96. godini. 

Na tronu monarhije bila je nevjerojatnih 70 godina, a naslijedio ju je njen sin Charles (74). Kraljevska obitelj planira uveličati ovu obljetnicu, a očekuje se da će glavna uloga pripasti njenom unuku, princu Williamu koji će s Kate uputitit poruku javnosti. Cilj im je prisjetiti se svih postignuća pokojne kraljice, ali i 'gledati prema naprijed', prenosi  The Daily Mirror.

Još nisu objavili na koji način će poslati poruku - videozapisom preko društvenih mreža ili uživo. S druge strane, Kralj Charles i kraljica Camilla će dan provesti u miru na imanju Balmoral u Škotskoj, baš kao što je to uradila i Elizabeta II. nakon smrti svog oca, kralja Georgea. Za sad nema planova o većem obiteljskom okupljanju kojim bi obilježili godišnjicu. 

ne žele pisce u familiji Kraljevska obitelj nakon knjige princa Harryja: 'Ne želimo da još jedno dijete piše biografiju'

Tradicije za koje se očekuje da će se nastaviti uključuju zvonjavu zvona u Westminsterskoj opatiji — gdje je održana krunidba kraljice Elizabete i njezinog najstarijeg sina, a u kraljevskim parkovima u Londonu će se u znak poštovanja ispalitit 21 plotun iz vatrenog oružja. Nakon njene smrti, u Velikoj Britaniji proglašeno je 10-dnevno žalovanje, lijes koji je bio izložen u Westminster Hallu obišlo je oko 250.000 ljudi, a pogreb je Britance koštao čak 162 milijuna funti. 

William i Kate su trenutno na odmoru s djecom, princom Georgeom (10), princezom Charlotte (8) i princom Louisom (5), a očekuje se da će se uskoro pridružiti kralju Charlesu na imanju u Balmoralu. Početkom rujna se onda vraćaju drugačijem ritmu i školskim obavezama svoje djece, a još nema informacija na koji će način Harry Meghan sudjeovati u obilježavanju godišnjice.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • post it 11.08.2023.

    Ne'š ti posla....

Komentiraj...
Vidi sve komentare