To je to što me zanima!

Preminuo glumac (84) iz hit filma 'Princ otkriva Ameriku'

Bio je čovjek zlatnog srca... I bio je voljen diljem svijeta. Mnogi obožavatelji smatraju ga svojim TV ocem, stoji u priopćenju obitelji
Vidi originalni članak

Preminuo je John Amos, glumac poznat po ulozi u sitcomu 'Good Times' te filmskoj franšizi 'Princ otkriva Ameriku', piše The Hollywood Reporter. Imao je 84 godine, a umro je u Los Angelesu, objavila je njegova obitelj.

"Bio je čovjek zlatnog srca... I bio je voljen diljem svijeta. Mnogi obožavatelji smatraju ga svojim TV ocem. Živio je dobar život. Njegova ostavština nastavit će živjeti u njegovim izvanrednim djelima na televiziji i filmu", stoji u priopćenju obitelji.

John David Ashton Preminuo glumac iz hit filma 'Policajac s Beverly Hillsa'

Amosova glumačka karijera počela je nakon što je dobio ulogu prognozera Gordona Gordyja Howarda u 'The Mary Tyler Moore Showu', 1970. godine.

Nakon toga dobio je ulogu u sitcomu 'Good Times' gdje je glumio oca Jamesa Evansa. Serija je ušla u povijest kao prva TV serija emisija koja prati afroameričku obitelj. Nakon tri sezone Amos je odustao od serije jer nije bio zadovoljan smjerom u kojem se razvijala. Za ulogu u seriji 'Roots' (Korijeni) bio je nominiran za Emmy, a tu je seriju pratilo 130 milijuna ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare