To je to što me zanima!

Preminuo Al Ruddy, producent filma 'Kum': Imao je 94 godine

Od Ala se opraštaju brojni kolege, među kojima su Clint Eastwood, Al Pacino i Hilary Swank
Vidi originalni članak

Preminuo je producent Al Ruddy nakon kratke bolesti. Imao je 94 godine, a tužnu vijest potvrdio je njegov glasnogovornik za Daily Mail. Između ostalog, producirao je i film 'Kum'.

POSLJEDNJI TANGO U PARIZU Najveći skandal u svijetu filma: Nisu joj rekli za scenu silovanja, režiser dobio zatvorsku kaznu

Od Ala se opraštaju brojni kolege, među kojima su Clint Eastwood, Al Pacino i Hilary Swank.

- Ruddy je bio predivan prema meni cijelo vrijeme dok smo snimali Kuma. Čak i kad me ostali nisu htjeli, on jest. Ohrabrio me kad sam to najviše trebao i nikad mu to neću zaboraviti - rekao je Pacino.

- Bio je moj veliki prijatelj i jako će mi nedostajati - oprostio se od producenta Eastwood.

- Kad sam s njim radila, bila su to najbolja vremena. On će uvijek biti legenda u mojoj i svačijoj knjizi - ispričala je Hilary Swank.

'ČOVJEK KOJI NIJE MOGAO ŠUTJETI' Hrvatski film koji je u Cannesu dobio Zlatnu palmu stiže i kod nas: Evo gdje će se moći gledati

Al, punog imena Albert S. Ruddy, prvo je radio na projektiranju kuća, a kasnije se posvetio filmskoj karijeri.Kratko je radio u Warner Brothersu, a potom u Universalu.

Film 'Kum' donio mu je 1973. godine prvog Oscara za najbolji film. Drugi Oscar za najbolji film je dobio 2004. godine za film 'Djevojka od milijun dolara'.

Idi na 24sata