To je to što me zanima!

Premijera kazališne predstave 'Maske' uskoro u Teatru Exit

Višestruko nagrađivani glumac Dražen Šivak, u monodrami oživljava tradiciju commedie dell'arte i njezina približavanja široj publici, a predstava dobiva i svoju zagrebačku premijeru
Vidi originalni članak

Zagrebačka premijera monodrame Dražena Šivaka 'Maske', nastale u koprodukciji umjetničke organizacije Grupa i Dubrovačkih ljetnih igara te u suradnji sa Scenom Ribnjak i Teatrom Exit, održat će se u nedjelju, 29. listopada u Exitu.

NAJBOLJA SUVREMENA POLJSKA KOMEDIJA Teatar EXIT otvara novu sezonu u petak, 29. rujna, premijerom predstave 'Testosteron'

Autor, redatelj i izvođač, višestruko nagrađivani glumac Dražen Šivak, u predstavi oživljava tradiciju commedie dell'arte i njezina približavanja široj publici.

Glumac na sceni, u formi predavanja, objašnjava značenje maski i arhetipove koji su predstavljeni u tehnici commedie dell'arte.

Putujući kroz klasičnu dramsku književnost Hrvatske i svijeta, gledatelji mogu povezati arhetipske priče o ljudskim odnosima te stvoriti paralele s karakterima naših suvremenika, ističu iz Teatra Exit u najavi predstave.

Šivak u predstavi, koristeći se primjerima iz klasične dramske književnosti, kao što su djela Držića, Molierea i Shakespearea, prikazuje tipove i karaktere koji su i danas izvor inspiracije, kako prepoznajemo maske kroz ljude u svakodnevnom životu, naše suvremenike i koja je moć maske na kazališnoj sceni.

- Ovaj hommage mnogim znanim i neznanim kolegama glumcima postaje slavljenje glumačke vještine, preobrazbe i moći koju maska nosi od prahistorije do danas - ističu iz Exita dodajući da se u predstavi 

'KAKO MISLIŠ MENE NEMA?' Filip Juričić: Sin mi se rodio prije premijere predstave, a sada ju je došao pogledati s razredom

Dramaturzi predstave su Karla Leko i Patrik Gregurec, kreativna suradnica Maja Posavec, kostimografkinja Petra Pavičić, oblikovatelj svjetla Bartul Pejković, autor vizualnog indentiteta Ivan Stanišić, a dio maski izradio je Miljenko Sekulić.

Predstava je prvi put izvedena u kolovozu na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare